2012. szeptember 16., vasárnap

Tarts 1 alma napot!

Az alma ugyanis majd kicsattan az egészségtől. Mindegy, hogy egyszerűen elmajszolod, vagy kipróbálod bőrradírként, arcpakolásként vagy hajöblítőként. Az alma fitten tart, emellett ragyogóvá teszi a bőrödet és a hajadat.


Almás ápolás:

Pórusösszehúzó maszk:

Hozzávalók: 1alma, 1tk méz vagy 1 felvert tojásfehérje.
Elkészítés: Hámozd meg, magozd ki és reszeld le egy apró lyukú reszelőn az almát, majd keverd össze a mézzel és tojásfehérjével. Kend fel vastagon az arcodra ezt a pempőt, és hagy rajta kb. 5 percig. Utána öblítsd le bő langyos, vízzel. Az almasav összehúzza a pórusokat, és simává, finom tapintásúvá teszi a bőrödet.

Maszk száraz bőrre:

Hozzávalók: 1/4 alma, 1ek. őrölt lenmag, 1ek tejszín, 1 csésze meleg víz.

Elkészítés: Öntsd a lenmagot a vízbe, hagyd pár percig duzzadni, majd keverd össze a többi hozzávalóval. Kend fel az arcodra egy ecsettel a zsír- és nedvességpótló keveréket, és hagyd rajta 15 percig, végül öblítsd le.

Finom szépségkoktél:

Hozzávalók: 1 nagy alma, 1ek. citromlé, 1dl író, 3 ek. joghurt, 1tk. méz, kevés fahéj.

Elkészítés: Vágj le egy kalapot az almáról, majd emeld ki a magházat, és karalábévájóval óvatosan kanalazd ki  a húsát. A húst vágd apróra, locsold meg a citromlével, keverd össze a többi hozzávalóval, és töltsd vissza a lyukas almába. Tedd rá a kalapját, és hűtve eszegesd meg. Belülről szépíti a bőrt.

Dekoltázspakolás:

Hozzávalók: 2 alma, 1 kisebb gézkendő.

Elkészítés: Reszeld minél finomabbra a meghámozott almát, majd oszlasd el a dekoltázsodon és a melleden. Helyezd rá a hideg vízben áztatott, kissé kinyomkodott kendőt, és pihenj fél órát.

Ápolás almaecettel

Tisztító tonik:

Hozzávalók:  0,5 dl almaecet, 0,5 dl csendes ásványvíz.

Elkészítés: Töltsd egy üvegbe az almaecetet és a vizet, és minden használat előtt rázd fel. Reggel és este önts egy keveset a tonikból egy vattapamacsra, és töröld át vele a zsíros, szennyezett bőrrészeket. A hígított almaecet szabályozza a faggyútermelést és eltünteti a csillogást az arcodról.

Fényesítő hajöblítő:
Hozzávalók: 1/4 liter almaecet, 3/4 liter szénsavmentes ásványvíz.

Elkészítés: Öntsd a két hozzávalót egy nagyobb üvegbe, és rázd össze! Mosd, meg előszőr a fénytelen haja, majd lassan öntsd le ezzel a keverékkel. Közben masszírozd gyengéden a hajszálakba a levet. Az ecet kisimítja a haj felszínét, ragyogóvá teszi a festett, színezett hajat, puhítja, és könnyen fésülhetővé teszi a frizurát.

Élénkítő ital:

Hozzávalók: 1/4 liter szénsavmentes ásványvíz, 1ek almaecet, 1-2 tk méz.

Elkészítés: Keverd össze a hozzávalókat egy üvegben, és igyál belőle 2-3 kortyot. A vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó keverék beindítja a szervezetedet, lendületet ad az anyagcserédnek és az emésztésednek, ráadásul belülről megszépíti a bőrödet, a körmödet és a hajadat.

Megfázás ellen:

Hozzávalók: Kb. 2dl almaecet, 3tk méz, kb. 3dl szénsavmentes ásványvíz.

Elkészítés: torokfájás, köhögés és rekedtség esetén keverj össze kb. 1dl vizet és 1 dl almaecetet mézzel, és vegyél be belőle minden harmadik órában 1 evőkanálnyit. A maradék ecetből és vízből készíts borogatást a torkodra.

Fejfájás ellen:

Hozzávalók: 2 dl almaecet. 2 dl víz, 3csepp mentaolaj.

Elkészítés: Forrósítsd fel az almaecetet a vízzel, majd öntsd a forró keveréket egy tálba, csepegtesd bele a mentaolajat, és inhalálj fölötte 4-5 percig törölközővel letakart fejjel. Utána feküdj le. Pihenj legalább fél órát.

Pihentető, ápoló fürdő:

Hozzávalók: 1/4 liter almaecet, 1 maréknyi szárított levendula vagy 8 csepp levendulaolaj.

Elkészítés: Öntsd le a virágokat az ecettel, majd hagyd állni 1hétig. Szűrd le, és öntsd a levet a fürdőkádba. Vagy keverd össze az almaecetet a levendulaolajjal, és öntsd azonnal a fürdővízbe. A levendula megnyugtat, az almaecet, pedig selymessé teszi a bőrt.

Alma fajták:





Jonagold:
Kemény héj alatt puha belső! Lédús, édes enyhén savanykás ízű hűs kárpótol minket a kissé kemény héjért.









Golden: 
Alma ínyenceknek! Az aranyszínű finomság édeskés ízű, szuper lédús, és harsányan ropog a fogunk alatt. Mennyei sütiket készíthetsz belőle!




Granny smith: Ettől jó kedved lesz! A granny smith frissítően savanykás aromája élénkít és felvidít. Príma szomjoltó vagy tízórai.






Idared: Olyan lédús, hogy akár üvegbe is töltheted. A piros foltos héjú gyümölcs ugyanolyan finom elrágcsálva, mint gyümölcscentrifugával kifacsarva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése