2012. szeptember 10., hétfő

Beauty - Buli!

Amikor még nem léteztek drága kozmetikumok és speciális szépségápolási kezelések, a lányok házilag szépültek. Ismerték a növények gyógyító, szépítő hatásait, tudták, mit mivel kell összekeverni, s az egyes problémákra melyek a legjobb módszerek. Itt az idő, hogy tarts egy őszi-téli szépségkúrát otthon: olcsón és kényelmesen. Hívd át a barátnődet, így a nap lehet egy beauty-buli!


Könyökölj és térdelj!

A térdnél és a könyöknél a legtöbb embernek vastagabb, érdesebb a bőre. Ilyenkor elég csúnya. Egy-egy fél citrommal dörzsöljétek be a problémás területeket! A citromban található gyümölcssavak puhítják a bőrt. A körömágy bőrére is használhatod.


  1. Alaposan moss meg egy citromot, majd vágd négyfelé.
  2. Csöpögtesd a citromlevet közvetlenül a körömágyra.
  3. Masszírozd be a körömbe és a körömágyba a citromlét.
  4. Ha villámgyorsan beszívta a bőröd a vitamint, akkor ismételd meg.


Az ápolt ajkakért

Ha unalmas az ajakbalzsam, próbáljátok ki a legegyszerűbb módszert: a mézet! Vékonyan kenjétek be az ajkaitokat mézzel, hagyjátok rajta 10 percig, majd nyugodtan nyalogassátok le róla! A méz a legszupibb természetes hidratáló.





Nézz a lábad elé!

A nyári időszak után természetes, hogy száraz a sarkad, esetleg bőrkeményedések csúfítják. Áztasd be a lábadat, és utána reszelővel távolítsd el az elhalt bőrt. Ezután vágjatok szeletekre egy egész citromot, keverjetek össze meleg vizet, tejszínt és citromlevet! Tegyétek ebbe a citromkarikákat és kezdődhet is a negyed órás lábfürdő. A lábatok puha lesz, a kellemetlen szagok pedig megszűnnek. A felszeletelt citromot bevetheted a combodon is a celluit elleni harcban. Heti egy citrompakolás a lábadra - és később alakul ki a narancsbőr.





Álmos szem ellen

Számtalan módszer létezik arra, hogy felfrissítsétek a szemeiteket környékét reggelente, hogy ne legyen túl álmos az ábrázatotok.

Tipp: Kifejezetten a szemkörnyék ápolására készült a Bioderma Sensibio szemkontúrgél. Különleges összetétele a bőrt feszessé és simává teszi, feltölti energiával. 

Ápold a tested!

Ha úgy érzed, húzódik, feszül a bőröd, akkor valószínűleg kiszáradt. Az uborka víztartalma annyira magas, hogy nyugodtan alkalmazhatjátok önmagában pakolásként is. Vágjatok fel szeletekre egy uborkát, és a karikákat tegyétek a száraz bőrfelületre! 10 perc alatt érezni fogjátok a hatást! Ezenkívül figyelj különösen a kezed bőrére. Mert ha elhanyagolod, hamarabb ráncosodik - márpedig a kézfejre még nem találtak ki plasztikai beavatkozást.

  1. Forralj fel egy liter vizet.
  2. Tegyél bele három kamillavirág filtert, hagyd állni 10 percig.
  3.  Egy tálba önts egy doboz írót.
  4. Add hozzá lassan kanalazva a teát.
  5. Áztasd a masszába a kezedet, legalább 10 perig.

Arcbőrre:

Vizsgáljátok meg az arcbőrötöket! Száraz, érdes tapintású? Az orr mellett és a homloknál olajosan csillog? Sok kellemetlen pattid van? Attól függően, kinek milyen a bőrtípusa, az alábbi pakolások közül választhattok:

Száraz bőrre:

Melegíts fel 2 evőkanál mézet, és keverjetek hozzá 2 evőkanál túrót! Hűtsétek ki, majd egyenletesen vigyétek fel az arcra! 20 perc után lehet lemosni.

Tipp: A Decubal vitalizáló arckrém nem tartalmaz illatanyagot és tartósítószert. Gyorsan beszívódik, így sminkelés előtt is jól használható.


Zsíros bőrre:

Egy kis darab élesztőt nyomkodjatok szét, és keverjétek össze egy friss tojás fehérjével! Rövid idő elteltével megszárad, és le lehet  dörzsölni. A pattanásos, gyulladt bőr legjobb külső ellenszere!

Tipp: A Garnier Matt-Bursher eltávolítja a faggyúfelesleget, és meggátolja az újbóli megjelenését. Antibakteriális szalicilsavval és 70 féle ásványt tartalmazó himalájai kristályokkal gazdagították.



Vízhiányos bőrre:

A vízhiányos bőr látszólag a normál típusnak felel meg, ám a bőr mélyebb rétegeiben vízhiány alakul ki. Ennél a bőrtípusnál nem a zsírt, hanem a vizet kell pótolni.

Tipp: A Bioderma hidratáló koncentrátum nagyon vízhiányos bőrre készült, intenzíven fokozza bőr belső vízellátását.


Normál, érzékeny bőrre:

Keverjetek össze egy kanálnyi olíva-olajat fél pohár frissen facsart citromlével. Ezt a híg keveréket kell a bőrbe masszírozni. Ha nem szeretnél házi kozmetikával próbálkozni, válassz profi krémet, ami nem kezdi ki a bőröd érzékenységét.

Tipp: A Vichy Aqualia Thermal termékcsaládja gyengéden ápolja és erősíti az érzékeny bőrt is. Egyedülállóan magas ásványanyag - koncentrátumot tartalmaz, amely bizonyítottan nyugtatja a bőrt.

  


Nektek milyen a bőrötök? Mit használtok rá? 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése