2012. szeptember 4., kedd

A 7 fő bűn! amivel ártasz a szépségednek

Neked is vannak rossz szokásaid? Bűneidet talán már észre sem veszed, pedig nagyon sokat ártasz magadnak - és a szépségednek!


I. Túlzásba viszed a sminket

A Bűn: Akadnak lányok, akik nem tudnak határt szabni a fantáziájuknak, ha a sminkelésről van szó. Úgy érzik, mindenfélét magukra kell kenniük, hogy jól nézzenek ki.

A büntetés: Szépnek semmiképpen sem nevezhető figurákká varázsolják magukat, akik bármilyen cirkuszhoz leszerződhetnének bohócnak. A rúzs könnyen kiszaladhat a száj vonalán kívül, vagy rosszabb esetben még a fogad is rúzsos lesz!

Az okok: nappal is tökéletes megjelenésre törekszenek, csak éppen a lényeget felejtik el: a kevesebb néha több! Pedig az erős smink csak egy helyzetben engedhető meg: jelmezbálban, ha a kosztüm megköveteli a látványos kiegészítőt!

Megoldások: 

  1. Kérj bátran ingyenes sminktanácsadást. A legtöbb parfümériában, a plázákban rendszeresen alkalmad nyílik rá.
  2. Kísérletezz a tükör előtt! Kérd ki a családod és barátnőd véleményét!
  3. Ne anyukád készletéből válogass, hanem a saját bőrtípusodnak és egyéniségednek megfelelő sminktárat állíts össze magadnak!


II. Sminkben alszol el

A bűn:  Hullafáradt vagy, leragadnak a szemeid, és olyan kényelmesen bevackoltad már magad az ágyban, hogy egyáltalán nincs kedved kimászni a fürdőbe.

A büntetés:  Soroljam? A smink eltömíti a bőr pórusait, így azonnal megjelennek a gyulladt pattanások. A pirosítód foltot hagy a párnádon. Ha szempillaspirál megszáradt a szempilláid letöredezhetnek, szép lassan elbúcsúzhatsz a  dús szempilláidtól. A szemfesték a dörzsöléstől a szemedbe juthat, ami egyenes út a veszélyes szemgyulladások kialakulásához.

Az oka: Nyilvánvalóan csak lustaság, más nem lehet.

Megoldások:  
  1. Ha nem akarod aprólékosan letörölgetni arclemosó tejjel vagy tonikkal a sminket, készíts az ágyad mellé nedves törlőkendőket!
  2. Kerüld a vízálló sminket, mert ezek eltávolítása időigényes.
  3. Egy alapos arctisztítás ( a megfelelő lemosóval) is megszabadíthat a sminktől.


III. Csavargatod, rágcsálod a hajad

A bűn: Órán elkalandoztak a gondolataid, a fürtjeid pedig váratlanul a szádban kötnek ki. Azzal játszol, hogy a hajad csiklandozza a szád szélét, pedig ez egyáltalán nem jó!

A büntetés: A hajvégeid megsínylik a túlzott " törődést". Töredezetté és fénytelenné válnak, arról nem is beszélve, hogy e játék miatt néhány hajszál akaratlanul is a gyomrodba juthat, ami komoly gondokat okozhat!

Az okok: Így vezeted le a feszültségedet, megnyugtatod magadat. De az is lehet, hogy ez a rossz szokásod segít, ha zavarban vagy, ha koncentrálni szeretnél, vagy egyszerűen csak jó érzés.

Megoldások:
  1. Ha hosszú a hajad, fogd copfba, vagy inkább tűzd fel, hogy ne legyenek elérhető tincseid.
  2. Ha végképp nem megy másként, vágasd rövidre a hajad.
  3. Rágcsálni bármi mást lehet: egy rágógumi például mindig lehet nálad!

IV. Pattogzik a körömlakkod

A bűn: Ha hetekig nem fested újra a lakkot a körmödön, lepattogzik, lekopik, és finoman szólva is igénytelen hatást kelt.

A büntetés: Különösebb kárt nem okozol magadnak, ha csak azt nem számítjuk, hogy mások kigúnyolnak a csúnya körmeid miatt.

Az okok: Elfogyott a körömlakklemosód? Vagy nincs időd? Ugye tudod, hogy ezek inkább kifogások....

Megoldások:
  1. Vásárolj körömlakklemosót, és javítsd ki a hibát.
  2. Minden héten csak 10 percet kell arra szánod, hogy a körmeid szépek legyenek. ennyit megér.


V. Elkaparod a sebeket az arcodon

A bűn: Az arcod környékén megjelenő pattikat elvakarod, így azok kisebesednek, és a heget is újra meg újra elvakarod.

A büntetés: csúnya pirosas foltok maradnak a sebek helyén, amelyeket képtelenség eltüntetni, hacsak nem használsz egy kiló alapozót!

Az oka: E jelenség hátterében is valamilyen frusztráció áll, így a pontos okokat csak szakember tudja felderíteni.

Megoldások:
  1. Ha valaki veszélyeztetett ebből a szempontból, nem érdemes hosszúra növeszteni a körmeit. Rövid körmökkel nem ejthetsz sebet magadon.
  2. Gondolj arra, hogy az ápolt arc jobb benyomást kelt, mint egy sebes: már ezért megéri legyőznöd magadban a kisördögöt.
  3. Valahányszor az arcodhoz kapod a kezed, gondolj arra, kívülről hogy nézhetsz ki.

VI. harapdálod a szád

A bűn: Ha ideges vagy feszült vagy, észre sem veszed, rágcsálod az ajkaidat. Rosszabb esetben tépkeded róla a bőrt.

A büntetés: Vérzik a szád, kisebesedik, fáj és ráadásul ápolatlan, csúnya is lesz. ha piszkos kézzel oda nyúlsz, el is fertőződhet, és komoly betegségeket okozhat.

Az okok: Belső feszültség, pont olyan, mint a körömrágásnál vagy a hajrágcsálásnál. Ha szélsőségesen rabja vagy e rossz szokásnak, akkor érdemes dokihoz fordulni.

Megoldások:
  1. Mivel a szád kisebesedhet, használj ajakbalzsamot.
  2. Rágóval helyettesítsd a rágási kényszert

VII. Tövig rágod a körmöd

A bűn: Idegességedben, ha izgulsz a dolgozat miatt, vagy egyszerűen csak, mert rossz szokásoddá vált, rágcsálod a körmödet és/vagy a bőrödet.

A büntetés: Csúnya, tövig rágott körmök, amelyektől az egész kezed ápolatlan hatást kelt. S ha mindez még nem elég: a lerágott köröm könnyen begyullad, sebesedik, így komoly fájdalmat okozhat, illetve a gombás fertőzéseknek is ki van téve.

Az oka: A pszichológusok szorongásokkal magyarázzák a körömrágást. Hosszú időbe telhet, míg megtalálják az igazi okokat, de mindenképpen érdemes szakemberhez fordulni, ha másképp nem tudsz megszabadulni ettől a kényszertől!

Megoldások:
  1. Gyógyszertárban kapható egy speciálisan kifejlesztett körömlakk, amely ha érintkezik a nyállal, kellemetlen szagú és ízű anyaggá változik. Ez visszatarthat a körömrágástól, de az igazi okot nem szünteti meg.
  2. Mini manikűr otthon: Nem bántod majd a körmeidet, ha szépek. Hetente egyszer fesd ki, akkor is, ha rövidek, visszatart majd a rombolástól.
  3. Műköröm. Ilyen lenne a körmöd, ha hagynád megnőni.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése