2012. szeptember 14., péntek

Boszorkányosan egyszerű!

Ha nem futja a zsebpénzedből a kedvenc pakolásodra, akkor élelmiszerekből is gyorsan összeállíthatod magadnak. Ráadásul a fürdőszobai "főzőcske" szuper szórakozás!



Karikás, fáradt szemre: mézédes gőzölés!



Keveset aludtál? Leragadnak a szemeid, de délután még programod lenne? Ez a gyors kozmetika segít abban, hogy 10 perc alatt felfrissítsd magad!

Amire szükséged van: kb. 2-3 liter víz, 1 ek, méz, 1/2 citrom. A méz tele van tápláló vitaminnal, ásványi anyagokkal, és kitűnően hat az anyagcserére, így a bőröd vérellátására is. A citrom, pedig mega mennyiségű C-vitamint tartalmaz, mely a bőrödre és a lelkedre is frissítően hat!

Így csináld: Forrásban lévő vizet tölts egy tálba, tedd az asztalra úgy, hogy biztosan ne önthesd magadra. Keverd el benne a mézet és a citromot. Hajolj a gőzölgő víz fülé, s közben takard be a fejed egy törölközővel. 10 percig fürdesd az arcodat a gőzben!





Száraz ajkakra: Selyem - feeling!

A ricinusolaj isteni gyógyír a kirepedezett, száraz ajkakra. Hideg időben, szélben könnyen kiszárad a szánk. Elég esténként néhány csepp a természet patikájából.

Amire szükséged van: 1 üveg ricinusolaj, 1 tiszta, kicsi kefe. Akkora, mint egy szempillaspirál végének a fésűje.

Így csináld: Az olajból egy keveset tegyél ki egy kicsi tányérba, majd a kefével vidd fel a szádra az olajat, és finoman masszírozd az ajkaidba. Leghatásosabb, ha este, lefekvés előtt kened be az ajkad!


Zsíros bőrre: Pattanástalanító!

Most egy szuper pórustisztító pakolást mutatok azoknak, akiknek zsíros, pattanásos a bőrük. A joghurtban található kálcium külsőleg is hatásos, s a bőr ellenálló képességét fokozza, emellett megvéd a további pattanások kialakulásától.

Amire szükséged van: 1 pohár natúr joghurt, 2ek. őrölt édeskömény, 1 literes befőttes üveg rácsavarható fedővel.

Így csináld: Az édesköményt áztasd be 1,5 deci forró vízbe. Miután kihűlt, szűrd le a köményt, az üvegbe keverd össze, és tedd a hűtőbe. Másnap már használhatod is az új arclemosódat: vattapamaccsal esténként kend át vele az arcodat. Vigyázat, romlandó!

Tipp: Regeneráló hatású, gyors megoldás az arcra helyezett uborka, eper, citrom, birsalma és paradicsom. A felszeletelt gyümölcsöket dörzsöld a bőrödbe, majd hagyd rajta 30 percig! A zsíros bőrnek, lelki okai lehetnek. Általában a zsíros bőrűek nem fogadják el önmagukat, elfojtott vágyaik pattanásként ütköznek ki az arcukon.

Száraz bőrre: Sárgarépa pakolás!

Úgy érzed, mintha az arcodon a bőröd egy számmal kisebb lenne? A száraz, húzódó bőrre az A-vitamin és a béta-karotin jelenti a megoldást. Megnyugtatják a kiszáradt bőrt, és gyorsan ismét fitté teszik!

Amire szükséged van: 1 tojásfehérje. 3ek 100%-os sárgarépalé.

Így csináld:  Villával verd fel a tojásfehérjét úgy, hogy közben fokozatosan adagold hozzá a sárgarépalevet. Ha ezzel elkészültél, akkor kend fel az arcodra és a nyakadra a pakolást. Kb. fél óráig, hagyd a bőrödön, majd langyos vízzel mosd le az arcodat.

Tipp: A gyógynövényes gőzölés lazítja a száraz bőrt. Segít még a barack-, a sárgadinnye- és a citrompakolás. Készíthetsz korpapakolást is, korpa, méz és víz felhasználásával. Fokozottan segít, ha olyan teákat iszol, amelyek tisztítják a vért: például kamillát, bodzát vagy levendulát. A száraz bőrűek ügyeljenek arra, hogy napi két liter folyadékot igyanak!

Száraz könyökre: Enyhe bőrpuhítás!

Megkeményedett, kiszáradt a bőr a könyöködön vagy a lábfejeden? Akad gyors megoldás erre is! 

Amire szükséged van:  1/2 liter mandulaolaj, 2 nagy csésze vagy magas falú tálka. 

Így csináld: Forralj fel egy liter vizet, és az olajat üvegestül állítsd bele, hogy felmelegedjen. Vigyázat, ne forrósítsd fel túlságosan! A meleg olajat a két edénybe töltsd ki, és addig áztasd benne a könyököd vagy a lábfejed, amíg az olaj ki nem hűl. Miután kivetted a kezed- lábad az olajból, masszírozd bele a bőrödbe a rajta maradt  olajat.



Zsíros hajra: Joghurtos pakolás!

Ha gyorsan zsírosodik a fejbőröd, az belülről "jön", így azt csak belsőleg kezelheted. Ám ha hosszú hajad nemcsak a tövén, hanem a szálaknál is zsíros, akkor van segítség!

Amire szükséged van:  60g joghurt, propolispor vagy propolisoalj, 1 tojássárgája, 125 g méz.

Így csináld: Keverd össze a propolist a joghurttal, és hagyd állni egy óráig. add hozzá a mézet és a tojássárgáját, és fél óráig masszírozgasd a hajadba a pakolást. Ezután hideg vízzel mosd át a hajad, később ismételd meg meleg vízzel a hajmosást.


Száraz hajra: Csalán és olaj!

A kiszáradt, seprűs hajat újra feltölti élettel az olaj. Bármilyen tiszta olajat használhatsz, de legjobb az olívaolaj erre a célra!

Amire szükséged van: 2-3 ek. őrölt, szárított csalánfű, 1/2 liter víz, 1 ek. olívaolaj.

Így csináld: Forrald fel a vizet, dobd bele a csalánt, és hagyd ázni 20percig. Ezután keverd össze olajjal. Ha kihűlt, finoman masszírozd a hajadba, majd langyos vízzel öblítsd le a hajad.

Gyors segítség a természetből!
  • Fokhagyma: ez a természetes antibiotikum vírus- és gombaölő, és a pattanások ellen is szuper: este az összepréselt fokhagymából tegyél egy pöttynyit a pattidra!
  • Narancs, citrom: ha szürke, színtelen az arcod, vágj fel néhány szelet narancsot, tedd az arcodra, és 15 percig lazíts! Ez igazi vitaminbomba a bőrödnek!
  • Sárgarépa: nyers sárgarépából nyerheted a legtöbb béta- karotint, amelytől szép, barnás színű lesz a bőröd.
  • Édeskömény: a leghatékonyabb természetes megoldás puffadás ellen! Egy pohár édesköménytea enyhíti a has feszülését.
  • Kamilla: gyakori panasz a rossz emésztés, ami a helytelen táplálkozás következménye. Székrekedéskor igyál egy pohár kamillateát: ez enyhíti az emésztőrendszer izomgörcseit és gyomorfájdalmakat.
  • Kígyóuborka: akár száraz, akár zsíros bőrre is gyógyító hatású. Szeleteld fel, és hagyd az arcodon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése