2012. szeptember 24., hétfő

Szépségtitkok a hűtőből!

Szeretnél kisimultabb és ragyogóbb lenni, de elfogyott a zsebpénzed? Nem gond, mert csúcsformába hozhatod magad, ha szét nézel a hűtőben.

Pihentető túrópakolás:



A recept: Keverj össze két túrót két ek. mézzel. A mixet vidd fel a bőrödre, és 15 percig hagyd rajta. Utána langyos vízzel öblítsd le.

Hatása: A méz összehúzza a pórusokat, a túró víztartalma hidratálja a bőrt, és feltölti nedvességgel.





Frissítő arcpakolás:

A recept: Apríts fel mixerben egy kígyóuborkát, tegyél hozzá egy ek. natúr joghurtot és keverd össze. Vidd fel a masszát a bőrödre.

Hatása: Az uborka hidratálja és felfrissíti a bőrt, plusz energiával tölti fel.


Karotten koktél:

A recept: A legjobb téli frissítés a bőrödnek a karotten koktél. Keverj össze száraz tehéntúrót egy kevés répával úgy, hogy sűrű masszát kapj. Vidd fel a bőrödre, és hagyd 20 percig hatni.
A még jobb hatás érdekében főzd meg a sárgarépát, nyomkodd össze, hagyd kihűlni, utána keverd a túróhoz, egy kevés főzőlével együtt!

Hatása: A bőr természetes regenerálódását segíti, feszesít és szépít, bársonyossá teszi a bőrt.



Almás pakolás normál bőrre:

A recept: Az almát alaposan mosd meg, szeleteld karikára, majd öntsd le forró vízzel. A meleg víztől felpuhult karikákat tedd az arcodra, és 20 percig hagyd rajta.

Hatása: frissíti az arcbőrt, nyugtatja az apró gyulladásokat.

Alma a pattanásokra:


A recept: Hámozd meg egy érett almát, majd reszeld le. Adj hozzá egy ek. felmelegített mézet. Ha még túl híg, keverj hozzá egy kevés porcukrot, hogy könnyebben fel tudd kenni a bőrödre.

Hatása: Az alma nyersen gyulladáscsökkentő, hámlasztó hatású.



100% Energia!

A recept: Karikázz fel egy narancsot, és helyezd a tiszta bőrödre, de a szemed környékét hagyd ki, 15 perc után vedd le a gyümölcsöt, és masszírozd át a bőrödet hidratáló krémmel.

Hatása: C-vitaminnal tölti fel az arcbőrt, megnyugtatja a bőrt, megszünteti a pirosodást, meggátolja a bőr hámlását.




Tojás pakolás:

A recept: Egy ek. olívaolajat keverj össze egy tojás sárgájával és 4 ek. felmelegített mézzel. Enyhén vizezd be a hajvégeket, hogy törölközőszáraz legyen, és vidd fel rá a pakolást, majd tekerd be a hajad törölközővel. 10 perc után mosd le alaposan, samponnal.

Hatása: A hajad csillogóbbá és selymesebbé válik.


Feszesítő tojásfehérje:

A recept: Egy tojás fehérjéhez keverj egy kevés túrót, hogy pakolásszerű masszát kapj. A megtisztított bőrödre vidd fel, és hagyd rajta 20 percig. a végén langyos vízzel öblítsd le.

Hatása: Feszesíti a bőrt, összehúzza a pórusokat.

Ti milyen házi pakolást szoktatok készíteni?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése