2012. augusztus 6., hétfő

Veszélyes diéták, amiket sose köves!

A legrosszabb, amit a testeddel tehetsz, ha önsanyargató diétába kezdesz, pedig meg lehet, hogy a túlzott vékonyság neked nem is áll jól! Az viszont biztos, hogy az ész nélküli diétával az egészségednek csak ártasz!


Nem a súly a lényeg!

Szinte minden lány elégedetlen az alakjával, a súlyával - főleg tinikorban. Pedig lehet, hogy teljesen rendben van a súlyod. A magasság mellett az is meg határozza a testsúlyt, hogy mennyire vagy izmos! Az izom többet nyom,  mint a zsír. Próbáld fel azt a nadrágot, amiben jól érzed magad. Ha nehezen tudod begombolni, akkor vissza kell venned az esti vacsorák mennyiségből, és hamar újra kényelmes lesz.

Mérleget a kukába!

Ne méregesd a súlyodat naponta - ez az őrületbe kerget, és beárnyékolja a napodat! Bőven elég, ha havonta egyszer megnézed, mennyit nyomsz. Ha folyton arra gondolsz, hogy mennyit híztál, vagy mennyire sikertelenül diétázol, akkor magadnak teremted meg a kudarcot: gondolatokkal, energiákkal táplálod azt, amit nem szeretnél.

Ami tilos: Bébiétel - diéta

Pozitívum: a bébiétel tápláló, mentes a tartósítószerektől, ráadásul finom is. Ezért terjedt el a sztárok között, hogy csupán bébiételt esznek.

Negatívum: A bébiétel elegendő vitamint, és ásványi anyagot tartalmaz- egy bébinek. De nem neked! Emellett ártasz az emésztésednek és a fogaidnak, ha hónapokig nem rágsz, csak nyeled a pépes ételt. Rágás nélkül az emésztőnedvek nem termelődnek, az anyagcsere lelassul - és fogyás helyett idővel meghízol.

 Tipp: Csak a vacsit pótold bébiétellel! A teljes bébiétel-diéta tilos!

Ami tilos. Léböjtkúra

Pozitívum: Látványos és gyors fogyást tesz lehetővé, ha egy héten át semmilyen szilárd táplálékot nem veszel magadhoz, csak folyadékot.

Negatívum: Rost- és vitaminhiányhoz vezet. Mitöbb, a hirtelen éhségtől el is ájulhatsz. A léböjtkúrához fokozatosan szoktatni kell a szervezetet, de tinikorban még szükséged van vitaminokra és nyomelemekre.

Ami tilos. szénhidrátszegény diéta!

Pozitívum: Van, akinél beválik, és idővel látványos súlycsökkenést ér el.

Negatívum: A szénhidrátok nélkülözhetetlenek az izomműködéséhez. Hiányukban csökken a fizikai és szellemi teljesítőképesség, ami idővel depressziót, rossz közérzetet okozhat.

Ami tilos. Zöldség- vagy gyümölcsdiéta

Pozitívum: A zöldségek tisztítanak, ezért kitűnően átmosnak belülről. Néhány kilótól gyorsan megszabadulhatunk ezzel a módszerrel.

Negatívum: Már rövid távon is tápanyaghiányhoz vezet, mert nem viszed be a szervezetedbe a szükséges mennyiségű fehérjét. A sejtek fő összetevői a fehérjék: hiányukban növekedési, fejlődési zavarok léphetnek fel.

Tipp: A zöldségeket és a gyümölcsöket saláta formájában építsd be az étrendedbe!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése