2012. augusztus 1., szerda

A 7 legfontosabb gyümölcs

Áfonya:

Hihetetlen,  de ebben az aprócska bogyóban megtalálható szinte az összes fontos ásványi anyag és vitamin: a kálium, a kálcium, a vas, a magnézium, a mangán, a a cink, a kén és a foszfor mellett sok A- és C-vitamint tartalmaz. Kalóriaértéke 52kcal/ 100g - szinte semmi!

Szépülj áfonyával:

Az áfonyából készült pakolás táplálja, frissíti és vitalizálja a bőrödet! Minden bőrtípusra jó!


Hozzávalók:
5-6 szem friss áfonya
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál joghurt
3 evőkanál méz
Turmixold krémesre a hozzávalókat. Kend fel a krémet az arcodra és a nyakadra, hagyd fenn 10 percig, majd öblítsd le.


Eper:

Remek vértisztító, salaktalanító hatású gyümölcs, kalóriaszegény, vitaminokban és ásványi anyagokban viszont igen gazdag - kellennél több? 10 deka eper mindössze 35 kalória!

Egy nap alatt egy kiló mínusz!

Ha egész nap elosztva megeszel egy kiló epret (5-6 adagban), s közte megiszol 2 pohár natúr joghurtot és legalább 2 liter szénsavmentes ásványvizet, akkor másnap lehet, hogy egy kilóval kevesebbet mutat majd a mérleg! Többnapos kúrát viszont soha ne csinálj ebből!

Ananász:

Egy benne található enzim miatt tartják az ananászt a legjobb zsírégető gyümölcsnek. Vitaminokban gazdag, lédús, édes gyümölcs, ráadásul 10 deka csak 52 kalóriát tartalmaz! De csak frissen jó a cukrozott konzervváltozatot felejtsd el!








Alma:

" Mindennap egy alma az orvost távol tartja!' Ez a mondás 100%-ig igaz, tényleg érdemes mindennap legalább egy almát elrágcsálni! Ásványanyag- és vitamintartalma mellett fontos még a magas rosttartalma, ami segíti az emésztést és a fogyást!

Csodaszer a pattik ellen:

Vágj fel egy almát apró darabokra, majd pépesítsd botmixerrel! Kend fel a masszát az arcodra, hagyd rajta 15-20 percig, öblítsd le, majd hidratálókrémet használj!

Narancs:

Az egyik legjobb C-vitamin forrás, emellett magas rosttartalma és antioxidánsai (ezek segítenek, hogy a bőröd szép maradjon) miatt is rendkívül egészséges gyümölcs. Frissen facsart levével igazán vitaminbombával kezdheted a reggelt!



Kivi:

Igazi c- vitamin bomba, serkenti az anyagcserét, zsírbontó enzimeket tartalmaz, és a bőrödet is széppé varázsolja.



Málna:

Az eper mellett a másik bogyós gyümölcs, amit érdemes rendszeresen fogyasztani, amint kapható. 10 deka málna csak 34 kalóriát tartalmaz, s keverheted joghurtba vagy müzlibe is!

Vitaminturmix:

Keverj össze egy banánt egy kis pohár natúr joghurttal és 5 dkg málnával, hintsd meg egy kis fahájjal - máris kész a tökéletes reggeli ital!



2 megjegyzés: