2012. augusztus 14., kedd

Szépségkúra 6 lépésben

Tippjeink segítségével gyönyörű lesz a bőröd, selymes a hajad és tökéletes a sminked - s mindeközben még jól is érezheted magad a barátnőd társaságában!


1. lépés: Bőrradír a bársonyos simaságért

Fürdés vagy zuhanyzás közben hetente egyszer használj bőrradírt! Válassz olyan tusfürdőt, amely apró szemcséinek köszönhetően úgy hat, mint egy peeling. A hatást masszírozó kesztyűvel vagy luffa szivaccsal fokozhatod!

Tipp: A legegyszerűbb otthon elkészíthető bőrradírt úgy kapod, ha 4 ek. durva szemcséjű tengeri sót összekeversz 3 ek. olívaolajjal! Finom, körkörös mozdulatokkal masszírozd át vele a testedet, meleg vizzel öblítsd le!


2. lépés: Testápolás a tökéletes hidratálásért

Miután megtisztítottad a bőrödet az elhalt hámrétegtől és a szennyeződésektől, jöhet az alapos hidratálás! A krémekben található tápanyagok sokkal könnyebben szívódnak be, ha előtte peelinget is használsz! Válassz a bőrtípusodnak megfelelő testápolót, és használd rendszeresen!

Tipp: A Garnier hidratáló testápolója a száraz bőrt selymessé és puhává varázsolja.


3. lépés: Hajápolás a balzsamos pakolás

A hajmosást se hagyd ki a szépségkúrából. Miután samponnal megtisztítottad, használj balzsamot! Hidd el, a hajadnak ugyanolyan fontos az efféle ápolás, mint az arcodnak a különböző pakolások!

Tipp: Gyógynövényekből te is készíthetsz magadnak otthon hajkondicionálót! Mindig 1/3 mennyiségben vegyél belőlük, forrázd le 2,5 dl vízzel, majd negyed óra után öblítsd át az így kapott főzettel a hajadat!



4. lépés: Hajvágás, saját szalon otthon

A töredezett hajvégektől egyszerűen megszabadulhatsz, anélkül, hogy több ezer forintot költenél a fodrászra! Csak egy jó fodrászolló és egy barátnő segítsége kell hozzá! Fogj egy kis tincset, és csavard össze jó szorosan! Ezután a barátnőd óvatosan csippentse le a kiálló hajvégeket! De tényleg csak a töredezett végeket vágjátok le, a ' babahajakhoz" és az egészséges szálakhoz ne nyúljatok!

5.lépés: Arcpakolás, Maszkot fel!

Ahhoz, hogy az arcbőröd üde és ragyogó legyen, minden héten egyszer használj a bőrtípusodnak megfelelő pakolást, ami tisztítja a pórusaidat és megfelelően ápolja a bőrödet. Egy vastagabb ecsettel egyenletesen vidd fel a barátnőd arcbőrére a maszkot, majd alaposan mossátok ki az ecsetet, és cseréljetek!

Tipp: A legegyszerűbb, otthon is elkészíthető pakolás a túró-petrezselyem maszk. Ehhez fél csokor apróra vágott petrezselymet keverj össze 3ek. túróval. A masszát 15 percig hagyd az arcodon, mosd le langyos vízzel, és utána használj hidratáló krémet!


6.lépés: Make -up! Profi smink- mesterektől!

Itt az idő, hogy minden kreativitásotokat bevessétek! Először is gyűjtsétek össze a sminkkészleteiteket, és minden dobjatok be a közösbe! Próbáljatok ki egy-egy új sminket, bátran kísérletezzetek a színekkel! Utána a tanácsadásról se feledkezettek meg: mondjátok el a véleményeteket a műalkotásotokról, és fotózzátok le egymást talpig sminkben! Hidd el, a profi sminkmesterek is ilyen kísérletezéssel kezdték!

Tipp:  Ami soha nem hiányozhat a neszesszeredből: halvány rózsaszín vagy barackszínű  szájfény, szemhéjpúder, szempillaspirál, egy kis arany szemhéjfény és néhány ecset! Ezekkel bármikor tökéletes sminket készíthetsz magadnak!



2 megjegyzés:

  1. én is szeretnék nyerni néhány ecsetet :D
    am ilyen pakolásokat te készítesz vagy veszel? az Avonosokat próbáld ki,csak ajánlani tudom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Régen használtam az Avontól pakolást meg lemosókat is.Nekem nem igazán jöttek be mindegyiktől több pattim lett szal inkább rontottak rajtam. Azóta nem használok össze vissza mindent.

      Törlés