2012. augusztus 3., péntek

13+1 sztártrükk a gyönyörű hajért!

Szeretnéd megújítani a frizurádat, de a drasztikus változtatásoktól irtózol? akkor fogadd meg a sztárok hajápolási trükkjeit, és tündökölj úgy, mint egy igazi csillag!

Zsíros haj ellen...

Nelly Furtado a természetes életmód híve, hacsak teheti, kerüli a kémiai úton előállított kozmetikumokat. A gyakori mosás miatt gyorsan zsírosodik a haja, ezért kénytelen volt igazán hatékony megoldást keresni: erősíti és fényesé teszi a fürtjeit a csalán. Csalán sapont használ, a hajmosás végén, pedig csak csalánteával öblíti le a tincseit.






Korpa ellen...


A stressz, a szennyezett levegő és a gombás fertőzés miatt is korpásodhat a hajunk - ez a probléma utolérte Rihannát is. A fiatal énekesnő egyszerű módszerrel vetett véget a csúnya problémának:
Mentalevélből teát főzött, majd ezzel mosott hajat. Pár hát után nyoma sem volt a korpának, a vele járó viszketésnek, és magabiztosan állt újra színpadra.


A Nagyi receptje

Lindsay Lohan a nagymamája receptjét használja. A nagyi tippje száraz hajra: verj fel 2 tojást, masszírozd be gondosan a töredező tincsekbe, majd hagyd hatni 5 percig. Ezután alaposan mosd le, majd a legvégén almaecetes vízzel öblítsd ki.




Szőke gondok!


A szőke haj érzékenyebb, mint akár a vörös, vagy a barna, ezért a klóros víz, a napsütés és a szőkítés jobban ártanak neki. Ilyenkor a haj fénytelenné, szárazzá, nehezen kifésülhetővé válik. Avril Lavigne is ezzel a problémával küzd, amióta kiszőkíttette eredetileg világosbarna tincseit. Csakhogy van megoldás a Nivea szőke termékcsalád különleges összetevője a búzacsíra- és napraforgó kivonat, amely kiemeli a szőke szint, puha tapintásúvá és csillogóvá varázsolja a hajat.


Sör- de csak külsőleg!

Fergie tippje erőt és fényt ad a hajnak. Havonta egyszer a hajmosás végén a balzsamot egy üveg
sörrel öblíti le. Ettől élettel telivé és fényessé válik. Tévedsz, ha azt hiszed, hogy eztán sörszagú lesz a hajad, ezért mindenkinek ajánlott!



Megoldás vékony szálú hajra!

Az Olsen lányok haja sűrű ugyan, de nagyon vékony szálú. Ezért szükségük van egy kis extra segítségre, amikor különleges alkalmakra hivatalosak. a got2b megalománia dúsító hajhab a nevéhez hűen felturbózza a hajad, hogy örületes hajzuhatagot kaphass. Utána használj dúsító hajlakkot, amellyel a tökéletességig fokozhatod a hatást, mint Ashley vagy Mary-Kate.




Rugalmas tartás!

Christina új stílusában ragyogóan nőies. De hogyan éri el, hogy loknijai rugalmasak maradjanak, mégis tartósak legyenek? A Taft Lycra-Flex hajlakk hozta meg a kívánt hatást, amely természetességet, extra tartást ad a hajnak úgy, hogy a hajszálak nem válnak ragadóssá.






Masszírozás!

Ashlee Simpson a fodrásza javaslatára minden hajmosáskor 1-2 percig körkörösen masszírozza a fejbőrét.Ilyenkor megélénkül a vérkeringés és gyorsul a hajnövekedés!

Sampont csak hígítva!

Rachel minden nap forgat, ezért szinte naponta kell hajat mosnia, ami eleinte nagyon megviselte egyébként is érzékeny fejbőrét: A fodrászom tanácsára a sapont csak hígítva használom, így kevésbé szárítja a fejbőrömet, és érzem, hogy erősebb is a hajam!

Nem mindegy hogyan szárítod!

Cameron Diaz szerint nem mindegy, hogyan szárítod a hajad, hiszen a fejbőr a forró levegő hatására könnyen kiszáradhat, sőt, a hajszárítók a haj saját, természetes nedvességét is erőteljesen csökkentik:
'A hajamat törölközővel szinte szárazra dörzsölöm finoman, és ezután enyhe fokozaton, a lehető leghűvösebb üzemmódban használom a hajszárítót. Így a fejbőröm egészséges marad, a hajam pedig sugárzó és erős!



Parisi csillogás!

Paris Hilton megengedheti ugyan magának a legdrágább kozmetikumokat, mégis amikor a szépségápolásról nyilatkozik, mindig kiemeli az egészséges táplálkozást:
' Azért szép és sugárzó a bőröm, a hajam, és nem repedeznek be a körmeim, mert délig csak gyümölcsöket eszem. Fontosabb belülről szépülni, mint kívülről. A legtöbben éppen erről feledkeznek el."


J.Lo. és a henna

Jennifer Lopez megunta a szőkésbarna hajszínt és sötétebb árnyalatra váltott. A szőkítés után azonban nehéz újra sötétíteni a hajat, mert a szőkítő kiszívja a szálakból a pigmentet. Jennifer ezért a lehető legtermészetesebb megoldást választotta: hennával mosta át a haját, ami teljes fedést biztosít, vagyis még az őszes szálaknak is erőteljes színt kölcsönöz, ápoló hatásának köszönhetően, pedig még dúsabbá varázsolja a hajat. A gyógynövényboltokban kapható hennát vízzel kell összekeverni pépesre, majd egyenletesen eloszlatni a hajon.

Használd a kezed!

Eva Longoria gyönyörű aranybarna haja erős és örökké fénylik. Egyetlen töredezett hajszála sincs. Vajon hogyan csinálja?
Elárulta a titkot! "Hajmosás után sosem gyötröm kefével a hajam, mert vizesen jóval sérülékenyebb, helyette ritka fogú fésűt javaslok, vagy az Eva-tippet. Én kézzel bontom ki a hajam, ami ugyan időigényes, de megéri!



Ti hogyan ápoljátok a hajatokat? Próbáltátok már valamelyik tippet?


3 megjegyzés:

  1. Én a szilikon mentes samponokra és a samponszappanokra szavazok. :)

    VálaszTörlés
  2. Én eddig nem figyeltem az ilyenekre. Mostanában kapták fel így jobban ezt a szilikon mentes samponokat.

    VálaszTörlés
  3. De nagyon jók,hidd el! :) Mostanában megpróbálok figyelni,hogy naturkozmetikumokat használjak..és azt vettem észre,a bőröm nem szárad ki olyan hamar.. :D

    VálaszTörlés