2012. november 1., csütörtök

Tejben - vajban fürödhetsz!

A tej nem csupán alapvető élelmiszerünk, hanem szépségelixír is! Most megtudhatod, hogyan lehet ragyogóbb a bőröd, selymesebb a hajad és jobb a közérzeted a tej erejével!

A tökéletes tej?

Tudtad, hogy a tejtermékek több mint 200 féle értékes anyagot tartalmaznak, köztük olyan vitaminokat, ásványi anyagokat, amelyek a test egészséges működéséhez szükségesek?

Miért szeretjük a tejet?

A tej a legfontosabb kálcium- és foszfort forrás. ezek az ásványi anyagok felelnek az egészséges csontozatért, a fogaid épségéért. A magnézium szintén életfontosságú ásványi anyag, az izmok működésében játszik fontos szerepet. A kálium felelős a vérnyomás egészséges szinten tartásáért, a szelén pedig belső méregtelenítő, antioxidáns hatása miatt fontos. A tej tele van B2-, B12- és B6 vitaminnal. Ez a vitamincsoport segít a környezeti ártalmakkal szembeni védekezésben, így hozzájárul a tested méregtelenítéséhez: gyorsítja a sejtmegújulást és fiatalítja a bőrt.

1. Feszesítő turmix:

Ez az egyszerű ital alacsony kalóriatartalmának köszönhetően egyáltalán nem hizlal, viszont ragyogóvá varázsolja a bőrödet és fezesíti a testedet! Fél liter kefirt turmixolj össze málnával, csavard bele egy citrom levét, és a végén ízesítsd mézzel!



2.Variációk Kleopátra fürdőjéből

A legendás egyiptomi királynő annyit foglalkozott a megjelenésével, hogy szépségtrükkjei évezredek óta tovább élnek. Kleopátra állítólag minden nap szamártejben fürdött  hogy  bőre selymes és puha maradjon. te enélkül a fényűzés nélkül is szépülhetsz, egyszerűen, otthon!

Kényeztetés a kezeidnek:

Ha kezeidet 10 percig 2 filter kamillateából és 2 csésze tejből készített fürdőben áztatod, a kacsóid puhák lesznek! Ezután jöhet a szokásos kézkrém, amivel tartósíthatod a bőröd bársonyosságát!





Pihe-puha talpakon

A lábadnak is jót tesz egy kis kényeztetés: 2dl meleg tejet keverj össze 3 ek. mandulaolajjal, és ebben áztasd a lábaidat 10 percig! Az eredmény? Gyönyörű, puha tappancsok!


A fürdővízbe önts 3 liter tejet ha akarsz, tehetsz bele egy kevés mézet vagy illatos olajat is!Negyed óra fürdő után gyengéden törölközz meg, és nézd, hogy a bőröd milyen csodálatosan bársonyos marad!



3. Segítség a hajnak!

Sprőd, durva tapintású a hajad, és nincs otthon elsősegély balzsam? Akkor készíts magadnak 2ek. tejszínt. 1/2 tk. búzacsíraolajat és egy tk. citromlevet keverj össze egy tálkában! a frissen mosott hajadon oszlasd el a krémet, s hagyd rajta 10 percig! A hajad selymes és fényes lesz.



4.Ne égesd magad!

Igaz, még nincs itt a strandszezon, de ha szolit véletlenül túlzásba vitted, akkor is hatásos lehet ez az egyszerű pakolás. Keverj össze 1ek. túrót egy fél, hámozott, reszelt kígyóuborkával és 1/4 liter tejjel. Hagyd állni 20 percig, majd vidd fel egyenletesen a fájó bőrfelületre! Kb. negyed óra elteltével lemoshatod!




5.  Ragyogó szemek

Fáradt, karikás, kivörösödött szemek ellen a tej és a jégkocka lehet az azonnali segítség! Tegyél két darab jégkockát egy kis csésze tejbe, áztass bele két sminkvattát, nyomkodd ki és tedd a szemedre. Pihenj így 5-10 percet! Ez tényleg csodaszer a szem környéki bőrpír ellen!



6. Hófehér fogak

Nemcsak a fogmosással tarthatod épen a fogaidat, hanem a táplálkozásoddal is. A csontoknak és a fogaknak szükségük van a kalciumra, amit tejtermékekből könnyen pótolhatsz! Ha például minden reggel megeszel egy natúr joghurtot friss gyümölcsökkel, nemcsak finomat reggelizel, hanem az emésztésed is jobb lesz, a fogad, pedig szépek és egészségesek maradnak.

7. Mandulamaszk

Randi előtt szeretnéd egy kicsit felfrissíteni az arcbőrödet? Egy csésze langyos tejbe tegyél 2ek. reszelt mandulát. Kend az arcodra, hagyd hatni 10 percig, majd mosd le langyos vízzel! Az eredmény sima és ragyogó arcbőr!



8. Testradír

Felejtsd el a drága peelingeket, hiszen otthon is keverhetsz magadnak egyszerű bőrradírt! Egy ek. tejhez adj egy marék durva szemcséjű tengeri sót, és egy diónyi testápolót vagy babakrémet! A könyöködet, térdedet és azokat a bőrfelületeket kend be vele, ahol érdesebb, szárazabb a bőröd! 5 perc után mosd le. A peeling eltávolítja az elhalt hámréteget, s ha ezután használsz testápolót, tökéletesen sima és puha lesz a bőröd!


9. Ha elfogyott az arclemosó tej...

...akkor sem kell kétségbe esned. A mindennapi arcápolás része a reggeli és esti bőrtisztítás, s ehhez nem kell más, csupán egy vattakorong, amit tejbe áztatsz! Először arclemosó vízzel töröld át az arcodat, majd jöhet a tejes vattapamacs. Így garantáltan eltűnik az összes szennyeződés a bőrödről!




10. Frissítő joghurt

A natúr joghurt felfrissíti a fáradt bőrt. Keverj össze egy kis joghurtot néhány csepp citromlével! Kend fel vastagon a megtisztított arcodra, a nyakadra és esetleg a dekoltázsodra! Fél óráig hagyd állni, és alaposan mosd le!

11. Nyugtató arcpakolás

Egy-egy fárasztó nap után rád fér egy kis kényeztetés. 2ek. mézet melegíts fel vízfürdőben, és keverd össze egy ek. túróval, és egy-két kanál tejszínnel! Kend az arcodra, és pihenj 15-20 percet, majd az egészet mosd le langyos vízzel! Ez a pakolás elsősorban száraz bőrre ajánlott!


12. Simogatni való bőr

Fürdés után mindig feszül a bőröd? Akkor extra adag A-, E- és C- vitaminra lesz szükséged! Keverj össze egy csésze tejet egy tojássárgájával és egy teáskanál búzacsíraolajjal. Ez a testápoló csodát tesz a bőröddel, de vigyázz: a romlandó összetevők miatt azonnal fel kell használnod!


13. Zsíros bőr

Ha problémás, könnyen zsírosodó a bőröd, akkor az ősi csodaszer, az élesztő segíthet! Óvatosan melegíts fel négy ek. tejet, és adj hozzá fél kocka élesztőt! Ezt a pépes pakolást kend az arcodra, és ha megszáradt, mosd le!




Ti mit szoktatok elkészíteni otthon?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése