2012. október 30., kedd

Szépülj a Holddal! 4. rész

Növő Hold

Ebben a fázisban a tested nagyon jól vesz fel minden tápanyagot. Ne sajnálj hát magadtól semmit, ami táplálja a hajad és a bőröd! De vigyázz, az édesség hátrahagyja a nyomait, nyúlj inkább zsírszegény ételekhez, például salátához, zöldséghez és gyümölcshöz.



1. Oroszlánsörény

Ha a Hold telik, jobban nő a haj - ez tényleg igaz. Ha tehát hosszú, egészséges hajat szeretnél, ebben az időszakban vágd le a hajvégeket, hogy egészséges és erős legyen a hajad. Így csináld otthon: sodord össze a hajad tincsenként, és vágd le a kiálló végeket egy éles hajvágó ollóval!






2.Ajjaj helyett gyümölcs!

A telő Hold alatt sokkal jobban meglátszanak a nyomai az "édes bűnözéseknek", és már csak azt tudod mondani, " Ajjaj", amikor ráállsz a mérlegre. Hogy ez veled ne forduljon elő, egyél gyakrabban gyümölcsöt és salátát - ha a Hold fogyni kezd, te is "bűnözhetsz", persze csak mértékkel.

3. Gyerünk a maszk alá!

A tél miatt erősen igénybevett bőr számára kétszeresen is jót tesz az intenzív ápolás. A sima győzelemért kend be a kezedet hatóanyagban gazdag krémmel, húzz rá pamutkesztyűt, majd merítsd meleg vízbe.


4. Pakoltál már?

Az ápoló tervbe beletartozik a testpakolás is, mert a bőr ilyenkor szinte mindent felvesz belőle!
Szépítő pakolás: 2ek. kovaföld, 0,4dl rózsavíz, 0,4dl meleg víz és 5 csepp pacsuliolaj. Keverd össze, és a masszát vidd fel kör-körös mozdulatokkal a testedre. Ha megszáradt, tusold le!


5. Élményfürdő

Soha nem volt még ilyen pihentető a fürdés, mint most! A kényeztető olajos fürdőszerek regenerálják az igénybevett bőrt, és a bársonyosan simává teszik. Az élénkítő fürdőszerek viszont feszesítik a bőrt.





6.Egészséges haj, másképp

A sprőd, fénytelen haj szintén nagy hasznot húz a pakolásokból, utána fénylő és selymes tapintású lesz.
Tipp: Vidd fel a hajadra a regeneráló pakolást, majd csavard törölközőbe, és a termohatás érdekében fújd meg  hajszárítóval.




7. Tankolj fel energiával!

A mindennapi "energiaital" telő Hold idején látja el a legtöbb energiával a testet! Vitaminban gazdag italok: 2 kivit pár mentalevéllel törj össze botmixerrel, majd adj hozzá 1dl körtelevet és 1 dl savót. Vagy. 1 banánt turmixolj össze 1dl fekete bodzalével és 1dl almalével, majd adj hozzá 2ek. citromlevet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése