2012. október 21., vasárnap

Őszi villámkozmetika otthon

Nem szeretnél kozmetikushoz járni, de tennél valamit, hogy szép legyen a bőröd? Akkor próbáld ki ezt a programot, amivel akár egy délután alatt is újjászülethetsz!

Nem nagy ördöngösség : amikor még nem léteztek drága kozmetikumok és speciális szépségápolási kezelések, a lányok házilag szépültek. ismerték a növények gyógyító, szépítő hatásait tudták, mit mivel kell összekeverni, s az egyes problémákra melyek a legjobb módszerek. Itt az idő ,hogy tarts egy őszi szépségkúrát otthon.

Arculatváltozáshoz vizsgáld meg az arcbőrödet!

  • Száraz, érdes tapintású?
  • Az orr mellett és a homloknál olajosan csillog?
  • Sok kellemetlen pattid van-e?
Attól függően, kinek milyen a bőrtípusa, a következő pakolások közül választhattok:

1. Száraz bőrre:
Melegíts fel 2 ek mézet és keverj hozzá két ek. túrót. Hűtsd ki, majd egyenletesen vigyétek fel az arcra. 20 perc után mossd le.




2. Zsíros bőrre
Egy kis darab élesztőt nyomkodj szét és keverj össze egy friss tojásfehérjével! Rövid idő elteltével megszárad, és le lehet dörzsölni. A pattanásos, gyulladt bőr legjobb külső ellenszere!




3. Normál bőrre
Keverj össze egy ek. olívaolajat egy pohárba frissen facsart citromlével. Ezt a híg keveréket kell a bőrbe masszírozni.



Macskaléptűeknek

Vágj szeletekre egy egész citromot, keverd össze meleg vizet, tejszínt és citromlevet. Tedd össze ebben a sorrendbe és kezdődhet a negyedórás lábfürdő. a lábad puha lesz, a kellemetlen szagok, pedig megszűnnek! Utána használjatok lábkrémet!

Könyök- és térd kényeztetés

Ezen a két ponton a legtöbb embernek vastagabb, érdesebb a bőre, vagy könnyebben kiszárad. Ilyenkor elég csúnya látványt nyújt, de tehetsz ellene! Egy-egy fél citrommal dörzsöld be a problémás területeket! A citromban található gyümölcssavak puhítják a bőrt!




Ha szomjazik a bőr

Ha húzódik, feszül a bőröd, akkor kiszáradt! Az uborka víztartalma annyira magas, hogy nyugodtan alkalmazhatjátok pakolásként is. Vágj fel szeletekre egy uborkát, és a karikákat tedd a száraz bőrfelületekre! Tíz perc alatt érezni fogod a hatást!


Hajas babáknak



1. Száraz hajból selymes loknik

Keverj össze 3 ek. olívaolajat, egy nyers tojássárgáját egy fél, szétnyomkodott avokádóval, és a masszát egyenletesen oszlass el a frissen mosott, nedves hajon! 15 percig hagyd rajta, majd langyos vízzel mosd le.





2. Illatos hajzuhatag

Készíts egy ek. kamillavirágból forrázatot, hagyd állni 10 percig, majd szűrd le. Adj hozzá egy egész citrom levét és egy ek. almaecetet! A hajmosás után ezzel öblítsd át a hajadat, kimosni már nem kell.


Szem

Számtalan módszer létezik arra, hogy felfrissítsétek a szemeitek környékét.

1. Tegyél egy-egy uborkakarikát a szemedre, és feküdj így 10 percig

2. Ugyanezt teheted egy-egy burgonyakarikával is! Ez eltünteti a szem alatti duzzanatot.

3. Keverj össze hideg tejet és vizet fele-fele arányban, ebbe mártsatok bele két sminkvattát, és ezeket tegyétek a szemetekre.

4. Áztassatok be két fekete vagy kamillatea filtert! Nyomkod és hűtsd ki a filtereket, majd tedd 10 percre a szemed alatti párnácskákra.

Finom ajkakért

Ha unalmas az ajakbalzsam, próbáld ki a legegyszerűbb és legfinomabb módszert: a mézet! Vékonyan kend be az ajkaidat mézel, hagyd rajta 10 percig, majd nyugodtan nyalogasd le.

Bevásárló lista:

A legtöbb alapanyagokat valószínűleg otthon is megtaláljátok. Íme a bevásárló lista, hogy mindent beszerezhess.

  • 1 kígyóuborka
  • 3db citrom
  • tej
  • 3 tojás
  • 1db élesztő
  • almaecet
  • 1 pohár tejszín
  • olívaolaj
  • méz
  • kamillatea
  • 1 avokádó


Ti melyiket próbáltátok már ki? Mennyire vált be?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése