2012. október 22., hétfő

6 út, hogy boldog légy a testedben


Mi történt megint ezzel a lánnyal? A barátnőd teljesen kétségbe van esve, és úgy néz ki, mintha kapott volna egy hatalmas egyest matekból.

 "Mi történt?" - kérdezed tőle. " A fene egye meg - robban ki belőle. - Ma reggel megmértem magam, és egy kilót híztam. Pedig tegnap csak salátát ettem."
Á, igen már megint a súlya a téma. Már eleged van belőle. Körülötted mindenkinek csak az a célja, hogy minél soványabb legyen. "Én zsírmentes/kalóriaszegény/ alacsony mittudoménmilyen kajákat eszem", "Délután 4-tól már nem eszem semmit." Apám, tudod, hány kalória van egy Twixbe? Én nem enném meg." Torkig lennék ezekkel a szövegekkel, ha nem fertőztek volna meg minket is a fogyókúrás vírusok.
Hogy is volt, amikor megettél egy egész zacskó joghurtos gumicukrot, és azzal nyugtattad a lelkiismeretedet, hogy rá volt írva, hogy csökkentett zsírtartalom? Vagy amikor egész nap korgó gyomorral mászkáltál, csak, mert este buli volt, és szereted, volna, ha lapos lesz a hasad? Most őszintén, mindannyian bedilizünk!

Csak azért, mert fogpiszkálóvá fogyott modellek vagy hollywoodi hírességek azzal ámítanak minket, hogy a sovány a menő, mi megkeserítjük a saját életünket. A tippek segítségével megtudhatod, hogyan léphetsz ki a súly körüli stresszből, és hogyan tudod bűntudat nélkül, tudatosan és lazán élvezni az ételek ízét.

1.Tipp: Tanulj meg tudatosan étkezni!


Ne félj, nem azt szeretnénk, hogy számolgasd a kalóriákat. De nagyon fontos tudni, hogy mit eszel. ha válogatás nélkül magadba gyömöszölöd az ételeket, nemcsak kövér leszel, hanem beteg is. A testednek kiegyensúlyozott táplálkozásra van szüksége: zöldségekre, gyümölcsökre, teljes kiőrlésű termékekre, joghurtra... Ha ezekből naponta eleget eszel, nyugodtan megengedhetsz magadnak egy-két "édes csábítást."


2. Tipp: Mostantól tabu a diéta!

Mindegy, hogy hollywoodi vagy EF (edd a felét) fogyókúrát tartasz, fejezd be! a fogyókúra ugyanis csak csalódást okoz. Táplálkozás szakértők szerint, aki fogyózik, annak egy évvel később egy-két kilóval több lesz a súlya. Ha tényleg fogyni akarsz, akkor nassolj gyümölcsöket, és sportolj sokat!

3. Tipp: Ne dőlj be a soványsági őrületnek!

Hogy sikerült nekik? Linsay Lohan, Nicole Richie és a modellek a kifutón - ők mind olyan szépek. Szépek??? Badarság! Kórosan soványak! Ez pedig beteges. Ezt bármelyik orvos megmondhatja neked. Képzeld el, hogy te is olyan vagy mint ők. akkor öntet nélküli salátát kellene enned, és csak szénsavmentes ásványvizet ihatnál. Légy őszinte, ez tényleg beteges. A fiúk pedig egyáltalán nem szeretik az ilyen csontkollekciókat.

4. Tipp: Ne készítsd ki magad!

A tükör előtt állsz, és szomorúan nézed a zsírpárnáidat. Kiborulsz, mert a mérleg egy kilóval többet mutat, mint tegnap. Hagyd abba! Az 1-2 kilós ingadozás teljesen normális! Ne mérd magad naponta! Ne borulj ki attól, ha a méretedben készült farmer csak térdig jön fel, a különböző márkák teljesen eltérő méretezést és szabást alkalmaznak.

5. Tipp: Sportolj hetente háromszor!

Kapd el a legjobb barátnődet, és menjetek kocogni, úszni vagy sétálni! Ha sportos vagy, ilyen kis trükkökkel is sok kalóriát égethetsz el: ne használd a liftet, lépcsőzz! Busz helyett menj bringával a suliba! Így nyugodtan bűnözhetsz.

6. Tipp: Szeresd a tested, és hallgass rá!

Mindenkinek vannak problémás zónái. Figyelj inkább az előnyös testrészeidre, és fogadd el olyannak magad, amilyen vagy! Amúgy az evésben a tested a legjobb tanácsadó. Hallgass rá! Ha nem éhes, akkor ne pakolj magadba semmit unaloműzőként!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése