2012. október 24., szerda

Szépülj a Holddal! 1.rész


A Hold varázslatos hatással van a testünkre. Több mint 30 tippel segít, hogy ki tudd használni ezt az erőt a szépséged érdekében.

Telihold

Forgolódsz az ágyban, nem tudsz aludni - ki a hibás? A telihold. Hatására érzékenyebbek és izgatottabbak leszünk az átlagosnál. Most kell pihenni, relaxálni, levezetni a  feszültséget! Ne sajnáld magadtól a kényeztető programokat!



1. Lock 'N' Roll!

Teliholdnál minden kerekedik! Sokan túlpörögnek, de a hajszálak is sokkal jobban és tovább lesznek göndörök. ha szeretnél most csábító frizurát varázsolni magadnak, akkor ragadj hajsütő vasat vagy csavarót! Egyébként a fordítottja is igaz: a kilapított, kisimított haj tovább marad egyenes.






2. Omm... ha nyugtalan és izgatott vagy belül

Amint telihold van az égen, akkor ép neked valók a lazító gyakorlatok. Próbáld ki a jógát! Ülj le, a sarkadat tedd egymáshoz, kulcsold össze a kezed. Utána dőlj lassan előre, nyújtsd meg a hátad, és egyszerűen csak pihenj...

3. Simogató érzés

Ismered ezt a görcsölő érzést a nyakadon? Ezek amiatt alakulnak ki, mert ebben a holdfázisban sokkal feszültebbek vagyunk. A masszázs sokat segít ezen a görcsökön, és ilyenkor különösen hatásos. Masszírozd meg magad mandulaolajjal, de sima babaolaj is megteszi, vagy kérd meg a barátnődet, barátodat, hogy segítsen!




4. Randi illatokkal

A fokozott érzékenység abban is megnyilvánul, hogy sokkal fogékonyabban leszünk a bódító illatokra. Ha mostanáig nem igazán tudtad, melyik parfüm illik hozzád, most menj be egy drogériába vagy parfümériába, mert most nagyon jó orrod lesz hozzá! Vagy kényeztesd el az érzékeidet egy mennyeien illatozó fürdővel.




5. Jó éjszakát... a bőrnek.

Ha a Hold teljes pompájában díszíti az eget, a bőr vérellátása nagyon jó, mivel az "éjszaka aktív" sejtek ilyenkor sokkal intenzívebben dolgoznak, mint egyébként. Tökéletes, tetőtől talpig szépítő kúra: Kend be magad testvajjal, vedd fel a pizsamád, és szépülj alvás közben!

6. Új frizura?

Biztosan te is észrevetted, hogy a telihold szárnyakat ad! Nő az önbizalom, és a kísérletező kedv. használd ki ennek az időszaknak az előnyeit, és próbálj ki egy új frizurát, egy új stílust. Bízz magadban, és változtass meg magadon valamit, amit már régen meg szerettél volna tenni.

7. Vallj színt!

Egy vörös árnyalat vagy a melírozás jobban illik az új stílusodhoz? Egyszerűen tökéletes! A haj színének megváltoztatása - színezés, festés - telihold idején különösen jó eredménnyel kecsegtet. A hajszálak jobban felveszik a színpigmenteket, az új hajszín sokkal intenzívebb lesz, és nem fakul ki olyan könnyen.



8. Abrakadabra!

A gyógynövényeknek különleges hatása van teliholdkor, legalábbis úgy mondják. Miért haboznál hát? Próbáld ki azonnal! Maszk szennyezett bőrre: Forrázz le 2-2 ek. kamillavirágot és cickafarkot, a főzetet szűr le, és keverd el gyógyfölddel. Borogatás hektikus foltok ellen: Márts egy kendőt friss orbáncfűteába!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése