2012. október 28., vasárnap

Szépülj a Holddal! 3.rész


Az újhold az újra kezdés és a megtisztulás korszaka. Tökéletes a számodra egy kis belső nagytakarításhoz! A bőrradíros pakolások, a maszkok és a salaktalanító szaunázások szinte megújítják a testedet!



1. Szabadítsd fel a hátad!

A vastag téli pulcsik mindennap megnehezítik a dolgát: kiszárad a bőr, teli lesz pattival. Garantáltan felszabadító hatással van a hátra egy bőrradíros pakolásnak, amit 4ek. élesztőből, savóból, 1tk. mézből, 4 csepp citromolajból készíthetsz el. Kend fel, és 10 perc múlva öblítsd le!




2. Gőzölj be!

Mivel a bőr ilyenkor sokkal jobban kienged mindent magából, ami nem oda való, igazán hatásos a pórusok mélyére hatoló gőzölés. 2-3 ágacska zsályát vagy 1 csésze kamillavirágot önts le forrásban lévő vízzel  várj pár percig, majd hajolj a gőzölgő edény fölé és takard le a fejed egy törülközővel. Nagyjából 0 perc után kezdődhet az arctisztítás.



3. Minden tiszta!

A gőzfürdő már előkészítette, kitágította és "előmosta" a pórusokat, így a bőr felkészült egy gyengéd dörzsölésre  bőrradírozásra. Az energetizáló őszibarackos arcradír kitisztítja azt is, ami eddig nem volt tiszta, és kisimítja a bőrt.

4. Szaunaszezon

Mivel a csillagok nagyon kedveznek a salaktalanításnak és a méregtelenítésnek, a szaunázásnak újholdkor van a legtöbb értelme. Ha inkább otthon gőzölnél: zárd magadra a zuhanyfülkét, engedj forró vizet addig, míg gőz nem képződik, és lazíts. Végül váltózuhany. salaktalanítás belülről: gyömbéres zöld tea.

5. A tenger színei

A bőr főként télen néz ki sápadtnak, mintha egy szürke fátyol lenne rajta. De szerencsére itt van a segítség a tengerből! Elsősegély- bőrradír a rózsásan friss bőrért: 6dkg tengeri iszapot keverj össze 2ek. tengeri sóval és meleg vízzel. A zuhany alatt kend magadra, különben a "trutyi" mindent összepiszkol.

6. Ragyogó radír

A fénytelen hajat sem szabad megrövidíteni az újhold- programban. A szelénium- diszulfid hatóanyagú sampon alaposan eltávolítja a hajformázás és a hajmosás maradékait, így a haj újra ragyogóan fényes és selymes lesz.




7. Savómánia

A tejsavó csodálatosan salaktalanít. Ha tartasz egy savó-napot ( nagyjából 2 liter kell meginni egy nap 6-8 adagban), a bőröd és a hajad is hálás lesz neked érte. A natúr tejsavó mellett kapható ízesített ital is.




8. Most aztán tényleg lesz valami!

Ki ne ismerné a régi jó fogadalmakat, mint "Mostantól többet fogok sportolni","Mostantól nem rágóm a körmömet", meg ilyenek. Ezeket most válthatod valóra! Az újhold körüli napokban ugyanis sokkal jobbak az esélyek arra, hogy tényleg sikerül betartani az ígérteteket. Tipp: találj ki magadnak egy jutalmat, amivel megajándékozhatod magad, ha sikerül, amit szeretnél..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése