2012. november 20., kedd

Csodaszép lábak!



Selymesen sima bőr, puha talp és csinos, lakkozott köröm: megmutatom, hogyan szabadulhatsz meg kíméletesen a zavaró szőrszálaktól, hogyan alakíthatod formára a körmeidet, és hogyan tehetsz szert egy kis barnaságra.

1. Szőrtelenítés

Kíméletesen és gyorsan

A szőrtelenítőkrém ideális érzékeny bőrre. Praktikus a lábra fújható változat, melyet 3 perc hatóidő után lemoshatsz, és a benne lévő nedvességpótló anyagok táplálják a bőrt. Aki inkább a nedves borotválást kedveli, feltétlenül használjon borotvahabot, vagy olyan borotvát, amelyben integrált ápolószappan van. A borotválás nagyon igénybe veszi a bőrt, utána alaposan krémezd be a lábad.

Krémes bőrradír

A selymesen puha, pikkelymentes lábszárért használj rendszeresen krémes bőrradírt! Otthon is elkészítheted: keverj össze testápoló krémet vagy egy tenyérnyi tejszínt finom szemcsés kristálycukorral  és dolgozd körkörös mozdulatokkal a bőrödbe. A combon lévő horpadások ellen segít az 1tk. őrölt kávéból  1tk. finom szemcsés tengeri sóból és kevés tusolózseléből kevert dörzspaszta.

2. Ápolás

Aranyos ragyogás

Kötelező naponta krémezni a lábad. Csodaszép lesz a combod szexis bikiniben vagy miniszoknyában, ha bronzpigmenttel dúsított ápolóolajjal kened be. Az apróbb szépséghibákat, például lila foltokat vagy visszereket eltünteti a bőrápoló lábalapozó, mely még a kisebb pancsolásokat is kibírja.
Tipp: Tusold le hideg vízzel a lábszáradat reggel, ébredés után. Fogmosás közben pedig gördülj végig a talpadon a lábujjadig. Mindkettő feszesíti és erősíti a lábizmokat.

3. Styling

Csalfa barnaság

Azonnal barnuljon le a lábam! Teljesülhet szíved vágya, ha egy kis önbarnítót használsz. Előtte feltétlenül radírozd le lábad, csak így lesz szép egyenletes az eredmény. Még könnyebben dolgozhatsz fújható önbarnítóval.
Tipp: Ha nem akarod, hogy a sarkad és a lábujjaid túl barnák legyenek, keverd össze az önbarnítót kevés testápolóval!

Illatfelhő

Csábítás és felfrissülés egyben: kifejezetten a lábra készült gyümölcsös-virágos parfüm! Még intenzívebb lesz az illat, ha meleg helyre fújod, például a térdhajlatba vagy a bokádra.

4. Lábápolás

Tejszínes krémmaszk

Hozzávalók: 2ek. nedvességpótló krém és 1ek. habtejszín.

Elkészítés: Keverd össze alaposan a krémet és a tejszínt. Ecsettel kend be vele vastagon a lábad. Hagyd rajta kb. 30 percig, a maradékot öblítsd le.
Tipp:  Ha vérkeringés serkentő lábfürdőt veszel a maszk előtt, a bőröd még jobban felszívja a maszk hatóanyagait. Ehhez önts 2 liter meleg vizet egy tálba, adj hozzá 10 csepp rozmaring illóolajat. Ha izzad a lábad, rozmaring helyett tegyél bele 10 csepp zsályaolajat. Még jobb wellnesshatást érhetsz el, ha teszel a tálba pár nagyobb, kerek követ vagy márványdarabot. A talpadat végiggörgetve rajtuk stimulálhatod a reflexzónákat, így az egész tested ellazul, felfrissül. Lábfürdő után masszírozd be a sarkad, a rüsztöd és a lábujjaid citrom- vagy mentaolajjal, ez is frissít.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése