2012. november 3., szombat

Step by Step!

Egyre több fiú különösen figyel arra, hogy a lánynak mennyire ápoltak a körmei. Nem csupán a kezeden kell erre figyelni, hanem a lábadon is: a reped sarkok, a sárgult köröm nagyon visszatetsző. Szánj pár órát a pedikűrre és a manikűrre, hogy tökéletes legyen a megjelenésed!


1. Lépés:

Tölts meg egy műanyag edényt meleg vízzel, keverj el benne rozmaring illóolajat, ami élénkít. Ezután áztasd a lábadat 10 percig a meleg vízben! Ha nagyon száraz a sarkadon a bőr, vagy van bőrkeményedésed, akkor bőrradírral alaposan dörzsöld át a lábfejedet a langyos vízben.

Tipp: Készítsd házilag a bőrradírt!

Hidratálókrémben keverj el kristálycukrot! Szemcsés állaga finoman átmasszírozza a lábadat!

2. Lépés

Alaposan töröld szárazra a lábadat! A meleg víz által felpuhult a körmöd, így könnyebben a megfelelő hosszúságúra és formájúra vághatod. Vigyázz arra, hogy a sarkakból milyen mélyen vágod ki a körmöt!



3. Lépés

A puha bőrről könnyen eltávolíthatod a bőrkeményedést és az elhalt hámsejteket. Reszeld át a körmödet, majd habkővel vagy reszelővel távolítsd el a bőrkeményedéseket.

4. Lépés

Hidratáld a bőrödet krémmel  alaposan dolgozd be a bőrödbe a hidratálót. ha van időd, akkor a krém után tekerd be a lábadat folpackkal, majd húzz zoknit. a melegben a hidratálókrém hatékonyabban beszívódik a bőrbe. Fél óra után vedd le a zoknit, és töröld szárazra a lábadat.





5. Lépés

Válassz egy körömlakkot vagy színtelen körömápolót, és lakkozd ki vele a körmödet! A lakkozást mindig függőleges vonallal kezdd, a köröm közepén, a körömágy felől indulva. Figyelj arra, hogy a köröm két szélén maradjon 1-1 mm hely - ettől keskenyebbnek tűnik a körmös!


Ti, hogy ápoljátok a lábaitokat?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése