2012. november 5., hétfő

A tökéletes szemöldök


A szemöldököd alapvetően meghatározza a rólad kialakított képet, ugyanis a rosszul formázott szemöldöktől megváltozhat a tekinteted! A formázásánál fő a természetesség!


A szemöldök hossza

Támassz egy ceruzát függőlegesen az orrcimpádhoz, az orrod tövében. A ceruza és a szemöldököd találkozása a szemöldököd előnyös kezdőpontját jelöli ki. Fektesd a ceruzát az orrcimpa és a külső szemzug vonalára, hogy meglásd, milyen hosszúnak kell lennie.

Az ív meghatározása

A szemöldököd legmagasabb pontja a teljes hossz 2/3-nál legyen!

Jelölt!

Hogy biztosan ne tévedj, fehér szemceruzával rajzold elő a szemöldök formáját az alsó vonalnál. Csak a vonal alatti szálakat tépkedd ki!



Tépd!

Ha feszesen tartod a felső szemhéjadon a bőrt, kevésbé fáj a művelet. Mindig pontosan záródó csipeszt használj, hogy a rövidke szálakat is könnyedén kiszedhesd!


Fájdalomcsillapítás

Ha nagyon fáj a szedés, akkor nyomj egy jégkockát a szemöldöködhöz: azonnal megszünteti a csípő érzést.




Karbantartás

Szemceruza segítségével korrigálhatsz, vagy kitöltheted a szemöldökben előforduló hézagokat. Mindig hegyes ceruzát használj, és apró, szabálytalan vonalkákkal dolgozz - a természetes hatás érdekében.


Ha fújsz egy kis hajlakkot egy fogkefére, és azzal "lövöd be" a szemöldöködet, akkor megtartja a formáját, és még csillog is.


Ti is otthon formáztátok a szemöldökötöket?

4 megjegyzés: