2018. augusztus 24., péntek

15 szépségtitok - Amit mindent lánynak tudnia kell!


Milyen a hozzád illő vörös? Hogy tüntetheted el a lakkod lemosó nélkül? Hogyan lesz szexi mandulaszemed? Most mindent megtudhatsz!


1. Nyombiztos tus!

Imádod a filces tusodat, de előfordulhat, hogy miközben kontúrt húzol, egyszer csak már nem fog? Csak a szemed külső sarkában a cicás hosszabbítást rajzold meg vele, a szempilláid tövében, pedig zselés vagy krémes állagú tussal húzz kontúrt, és a végén kösd össze a kettőt. A filces tus ugyanis gyakran azért nem fog, mert vizes állagú, és a szemfestéktől, alapozótól bezsírosodik. 

+Tipp: Ha nincs kéznél tus, fekete szemhéjpúderrel is helyettesítheted. Az ecsetett először nedvesítsd be, és úgy húzz vele kontúrt!


2. Good Bye, táskás szem!

Inkább duzzadt a szemed, mint karikás? Akkor az általános aranyszabály, hogy az arcodnál egy árnyalattal világosabb korrektor használj, nálad nem működik. Világos színnel ugyanis kiemelsz a térből, a táskák, pedig már nagyon is szem előtt vannak. Tehát szavazz a bőrszíneddel megegyező árnyalatra!

+Tipp: Duzzadtság jobb, ha a korrektorod folyékony. A krémes, kompakt korrektorok helyett az ecseteseket válasz!

3. Zsírosodásmentes balzsamozás

A vékony szálú haj a balzsamtól könynen lelapul,elnehezül, a hajad töve pedig hamar bezsírosodik. ha a tincseid is ilyenek, ne haszálj balzsamot minden hajmosásnál, hetente 1-2 alkalomal bőven elég. A füled vonalától a tincsek végéig balzsamozz csupán.

+Tipp: Ha sokat igazgatod a hajad, hamarabb lelapul, mert a bőr természetes zsírosság lenyomja a szépen beszárított, megemelt töveket. Szóval el a kezekkel!

4. No kontúr!

Az erős rúzsokat szereted, de szépen körülrajzolt, megszerkesztett szájfestés nem a te világod? Kontúr nélkül is lehet csodás az ajkaid! Ecsettel rajzold meg a határvonalakt, majd egyenletesen színezd be. Most fordítsd meg az ecsetet, és finom fektesd a nyél végét az ajkad kontúrjára, és egy mozdulattal simítsd át a felső ajkad egyik felét, majd a másikat. Közben mindig töröld meg az ecset nyelét egy papírzsepivel. Így eltűnnek az éles határvonalak, és a rúzsod természetesen, mégis tökéletesen mutat.

+Tipp: Úgy is felviheted a rúzst, hogy áttetsző legyen. Tegyél az ujjbegyedre belőle, csücsöríts, és ütögesd be a színt a szád közepébe. Utána már csak össze kell préselned az ajkaidat.


5. Kósza szálak megzabolázva!

Új a hajszíned, és még nem találtál hozzáillő szemöldökceruzát? Szemhéjpúderrel vagy szemkontúrceruzával is helyettesítheted! Viszont ha a szemfestéked fényes, csillogó, eszedbe ne jusson! A szemceruza zsírosabb, ezért jobban fog és könnyebben beül a szálak közé. Akkor lesz természetes, ha előbb vastagon kikened a kézfejedre, és onnan ecsettel viszed fel. 

+Tipp: A rakoncátlan szálakat egy kis hajzselével igazítsd a helyükre: ecsetre tegyél egy keveset, és finoman fésüld át vele.

6. Maxi kondicionálás

A hajkondicionálód hideg vízzel öblítsd le. A hideg víz hatására a hajszálrostok összecsukódnak, és magukba zárják a jótékony ápoló hatóanyagokat. 

+Tipp: Ha száraz igénybe vett a hajad, mosásnál a sampont csak a fejbőrödre vidd fel. A hajad hosszára pont elég lesz annyi, amennyi a leöblítéskor jut.

7. Keverd az alapozót!

Matt hatására vágysz, mert kombinált vagy zsíros a bőröd? Púderezés helyett variáld az alapozód! A T-vonalra használj olajmentes, mattító hatású terméket. A járomcsontodra tegyél selyemfényű variációt, mert a finom csillogás kiemeli az arccsontodat, így a pofid ott lesz ragyogó, ahol kell!

+Tipp: Mattítópapírral egy pillanat alatt felfrissítheted a sminked. Az átfényesedett részeket itasd fel a papírral, így azonnal bársonyos és matt lesz a pofid.



8. Körömlakklemosó helyett

Elfogyott a körömlakklemosód, pedig neked friss manikűrre van szükséged? Kenj egy vastag réteg színtelen lakkot a meglévő körömlakkod tetejére, majd azonnal töröld le egy papírzsepivel. Csodák csodája, a régi lakkod is szépen lejön!

+Tipp: A körömágyad teljesen kiszáradt, és sehol egy bőrápoló olaj? A szemkörnyékápolóból egy-egy  pötty bedörzsölve is megteszi!

9. A tökéletes szín

A nyár vége felé gyakran előfordul, hogy a dekoltázsod és az egész tested barnább, mint az arcod. Ilyenkor a sminked összhatása túl világosnak látszik. Hogy miért? Mert egyébként, nagyon helyesen, az arcod színéhez választod az alapozód árnyalatát. Most tégy kivételt! Hajrá dekoltázs!

+Tipp: Ha nincs kéznél sötétebb alapozó, a bronzosító púdereddel sötétítsd az arcod!

10.Instant frissesség a pofidnak!

Ha túl hosszúra nyúlt az éjszaka, és a reggel fáradt, sápadt arccal ébredsz, a korrektorozás és más gyorssegélyek mellett szükséged van egy instant üdítő fogásra! Keress elő a neszesszeredből egy barackos árnyalatú rúzst, és vesd be mindenhol! Tegyél leheletnyit az arcodra, hogy életet lehelj a fáradt pofidba, majd az ujjbegyeddel vigyél fel egy keveset a szemhéjad külső sarkába. A krémes fényű barackszíntől azonnal üde lesz a tekinteted, ráadásul a szemszíned is élénkebbé válik tőle. Még egy pötty az ajkadra, és senki nem mondja meg, hogy nem aludtad ki magad! 

+Tipp: Egy látványosan kiemelt szempilla minden fáradtságot leradíroz a tekintetedről. Viszont az alsó pillákra ne tegyél szempillaspirált, mert karikásnak látszódhat tőle a szemed!

11. Szexi mandulaszemek

Egy jó spirálozási technikával könnyen varázsolhatsz magadnak csábító, mandulavágású szemeket! Mi a titka? A spirálozást az alsó pillák tövénél kezdd, és miközben enyhén ide-oda mozgatva végighúzod a szálakon a kefét, ne előrefele, hanem enyhén oldalra, a szemed külső sarka felé vezesd. 

+Tipp: Ha még közben ügyesen rá is pislantasz egyet a spirálkefére, még szexibb mandulaszemeid lesznek!


12. Mimikai ráncok kiradírozva!

A legtöbb korrektor egy idő után beül az apró kis mimikai ráncocskáidba, és kihangsúlyozza őket. Minél több réteg kozmetikum van a bőrödön, ez annál esélyesebb. Miután felvitted a szemkörnyékápolót, a korrektorozás előtt egy zsepivel itasd fel a felesleges krémet. 

+Tipp: A mosolyvonalba még hamarabb beül az alapozó. Miután felvitted, ecsettel ezen a részen alaposan dolgozd el!

13. A neked való vörös!

Hogy a vörös rajtad is tényleg dögös legyen, a hozzád legjobban illő árnyalatot válaszd. Hogy melyik az? Ha melegebb tónusú, kreol a bőröd, a melegebb tűzpirosokat válaszd. Minden olyan piros, ami majdnem a narancsba hajlik, jól fog mutatni rajtad. Ha sápadtabb, rózsaszínes tónusú a bőröd, a hideg vörösek a legszebbek az ajkadon. Vagyis azok a színek, amik már-már a pink vagy meggyszín felé közelítenek.

+Tipp: Könnyen megállapíthatod, hogy jó árnyalatot választottál: ha az arcod élettelibb, a szemed, hajad ragyogóbb lett, akkor ez a te árnyalatod!


14. Nonstop Manikűr!

Gyorsan kopik a körömlakkod? Mielőtt a festéshez fogsz, polírozd át kicsit a körmeid felszínét, és lakklemosóval alaposan törölgesd át őket, hogy teljesen zsírmentes legyenek. Az alaplakkal kezdd, és két réteg szín után fedőlakk is kerüljön a tetejére! Ezt 2 naponta kend újra, így tovább megmarad a lakkod. De arra ügyelj, hogy vékony rétegben vidd fel!

+Tipp: Hogy ne kelljen órákig várnod, míg megszárad a lakkod, használj körömszárító olajat! Sokkal gyorsabb és jobb, mint a szárítólakk, mert így egy réteggel kevesebb kerül a körmödre. Ráadásul még a körömágyi bőrt is ápolja, így tényleg csodásak lesznek a körmeid.

15. Biztonságos barnítás

Ha önbarnításra készülsz, és világos a hajad meg a szemöldököd, nem árt egy kis óvintézkedés. Ha nem akarod, hogy az önbarnító beüljön a szálak közé, és sötétebb legyen, mint a pofid többi része, kenj egy kis arckrémet a szemöldöködre és hajad tövébe. A barnító a körmödet és a körömágyadat is könnyen befogja, ezért egy kis kézkrémmel azt se árt előtte lekezelned!

+Tipp: Körkörös mozdulatokkal vidd fel az önbarnítót, így egyenletesebben tudod eloszlatni. Használj színezettet, hogy lásd, hova kentél már. Amint kész vagy, villámgyorsan és nagyon alaposan moss kezet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése