2018. augusztus 3., péntek

Limonádé a legjobb hűsítő


A házilag kevert limonádé finomabb, egészségesebb és olcsóbb is, mint a gyári üdítők, ráadásul egyszerűen megunhatatlan, hiszen rengeteg variációban elkészíthető. Különféle gyümölcsökkel akár tízóraira, uzsonnára vagy könnyű desszertként is fogyasztható a ránk váró forró napokon. Íme néhány recept:


Epres-mentás

Adagonként vegyünk hozzá 6-6 közepes méretű eperszemet és egy-egy szál mentaágat, majd öblítsük le ezeket alaposan. Az epret csumázzuk ki, a mentának csipkedjük le a leveleit. Nagyobb üvegpoharakat töltsünk fel félig jégkockával, szórjuk bele a gyümölcsöt és a zöld fűszert, csavarjunk rá citrom-, lime, esetleg narancslevet is, öntsünk fel két deci szódával, ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, mézet, cukorszirupot, majd keverjük alaposan el, s már fogyaszthatjuk is.

Bazsalikomos körtés

Ehhez a fajta hűsítőhöz számoljunk fél körtét és egy szál bazsalikomot poharanként. A körtét mossuk meg, vágjuk cikkekre, magházat, csumáját távolítsuk el. A bazsalikomleveleket tépkedjük le. Öntsünk egy-két maréknyi jégkockát a poharak aljára, locsoljuk meg a citrusok levével, adjuk hozzá a szódát, az édesítőt, majd alaposan keverjük át, mielőtt kínáljuk. 

Mentaszirupos

Egyszerű, könnyen elkészíthető recept, amelyet érdemes észben tartani, hiszen hűsítő, frissítő hatásában még a legforróbb nyári napokon sem csalódhatunk majd. Poharanként mossunk le 10-10 mentalevelet, szórjuk a poharakba készített jégkockára, locsoljunk meg kevés mentasziruppal, majd csavarjuk rá friss citrom-, lime- és narancslét, öntsünk fel szódával, keverjük alaposan össze a limonádét, végül ízlés szerint édesítsük mielőtt fogyasztjuk. 




Egészségünkre!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése