2018. augusztus 10., péntek

5 perc relax


Állandóan stresszeled magad, és a legkisebb hülyeség is felbosszant? A lazítás egyszerűbb, könnyebb és gyorsabb, mint gondolnád.


2perc: vegyél egy nagy levegőt!

Ha stresszes vagy, légszomjad lesz, és csak kapkodod a levegőt. Ez teljesen normális élettani folyamat: a stresszhormonok hatására az egész szervezeted turbó üzemmódban kapcsol, és a szapora légzés is ennek a következménye. Hosszú távon viszont nem jó ebben az állapotban maradni! Legegyszerűbben úgy szabadulhatsz, meg a stressz okozta nyugtalanságtól, ha tudatosan odafigyelsz a légzésedre!

1perc: Kapcsold ki magad!

Ha arra összpontosítasz, hogy milyen rossz neked, akkor a probléma idővel óriásivá duzzad. Felejtsd el (átmenetileg) a gondjaidat, és fordulj mások felé. Próbálj az ő fejükkel gondolkodni: milyen lehet látni, ahogy kiborulsz, csapkodsz, kiabálsz? Milyen sértéseket vágsz mások fejéhez, ha ideges vagy? Mennyire bántódnak meg ilyenkor? Ez a kis szerepcsere segít, hogy ne vedd annyira komolyan magad!

2perc: Meditálj!

Most, hogy megértetted, hogy a benned levő feszültség milyen hatással van rád és másokra, térj vissza önmagadhoz! Ne félj, nem kell jógivá válnod ahhoz, hogy megtaláld a belső békédet. Elég a pozitív gondolkodás. Gondolj valamire, amit aznap szeretnél elérni, teljesíteni. Ne azt fogalmazd meg, amit nem akarsz, hanem azt, amit sikerként könyvelnél el. Elég egy apróság, ami aznap feldobna.

Relaxlégzés:

-Figyelj a légzésedre. Zárj ki mindent magad körül, ha kell, hunyd be a szemed, és csak arra koncentrálj, hogyan veszed a levegőt.
- Most figyelj a hasadra! Érezd, hogyan emelkedik és süllyed, amikor levegőt veszed!
- Minél tovább figyeld a saját légzésedet, annál jobban megnyugszol, és elmélyedsz magadban. Már nem is emlékszel, min. idegeskedtél néhány perce, igaz?




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése