2012. június 19., kedd

Lubickolj a boldogságban!

Nem is gondolnád, milyen egyszerűen feltöltődsz otthoni kis wellness központodban, a fürdőszobádban! Tippek segítenek, hogy tested és lelked is felfrissüljön!


Miért is jó az otthon fürdő?

Mert melegben hűsít, a hideg évszakokban viszont átmelegíti a fagyos végtagjaidat, az izmaidat ,pedig ellazítja.

Mert a bőrápolás elengedhetetlen része, ha tudod, hogy a bőröd milyen típusba tartozik, annak megfelelő olajokat vagy fürdősókat használj!

Mert néhány aprósággal (mécsesekkel, illóolajokkal, zene) olyan hangulatot varázsolhatsz magad köré, amelyben igazán kikapcsolódhatsz!

Mire kell figyelned?

1. A fürdővíz hőmérséklete 36-39 fok között legyen.

2. ne maradj 20 percnél tovább a kádban, mert ez a vérkeringésednek megterhelő, a bőrödet ,pedig nagyon kiszárítja.

3. Használj fürdőolajat, ha nagyon száraz a bőröd, fürdőhabot ,ha fel akarod dobni a hangulatodat (de vigyázz, mert ez nagyon szárítja a bőrt), fürdősót vagy pezsgőfürdő-golyócskákat, ha odafigyelsz a bőrápolásra is.

4. Ha kedvenc habfürdőd éppen elfogyott. Készíts saját fürdőt magadnak.

Íme néhány recept: 


Különleges élményfürdő: Mi kell hozzá? 2szál friss rózsa szirma és egy kis rózsaolaj. A szirmokat és a 10 csepp olajat adj a fürdővizedhez, és merülj el benne! Kényeztető fürdő a rózsaágyban.

Selymes bőr:  A tejfürdő igazi kényeztetés a száraz bőrnek. Forralj fel egy liter tejet, adj hozzá egy csésze mézet, keverd e jól, és öntsd az egészet a fürdővízbe.

Nincs többé stressz!: Legalábbis ezzel a fürdővel elűzheted a gondjaidat. Szerezz be egy kis darab gyömbért, reszeld le és áztasd 10 percig forró vízben. Szűrd le, és az így kapott illatos vizet öntsd a fürdővizedhez! A gyömbér frissít és élénkít is!







Töltődj fel energiával:
Mi kell ehhez az illatos fürdőhöz?  Citrusfélék minden mennyiségben: citrom, narancs, grapefruit, mandarin. Facsard ki 5-6 gyümölcs levét, öntsd a kádba és lazíts benne negyed órát. Utána tusolj le, mert a gyümölcssavak nagyon kiszáríthatják a bőrödet.


Gyógynövényes ápolás:  Végy 3-4féle gyógynövényteát (pl. kamillát, borsmentát, hársfavirágot)! Áztasd ki a filtereket egy liter forró vízben 30 percen keresztül. Ezután az egészet add a vízhez!

Még egy pár  tanács:

Előtte: 
Nagyon jót tesz egy alapos bőrradírozás. Test peeling és masszírozókesztyű segítségével ledörzsölheted a bőröd elhalt hámrétegeit, amely így felkészül a vitaminokra és az ásványanyagokra.

Utána: 
A testápoló sem maradhat el! Ha a bőröd nagyon száraz, használj olajat, ha normál vagy zsíros, az egyszerű testápoló tej is megteszi. Ha fürdés és testápolás után bebújsz a meleg  takaró alá, a bőröd igazán jól érzi majd magát!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése