2012. június 15., péntek

Így dobj le 2 kilót pillanatok alatt!

Ha megszívleled 10 aranyszabályt, nem sokára még a főzeléket is pálcikával eszed, és felhúzhatod magadra a négy évvel ezelőtti forrónacidat!

1. Tudj várni
Mielőtt a szombat esti buliba megrendeled az első italt, kérj egy ásványvizet citrommal. Ezzel csillapíthatod az első szomjadat, és lassabban döntöd le a kalóriában gazdagabb alkoholos italokat.

2. Egyél kínait

Gyakorold otthon a pálcikával evést!
Ha nem vagy született kínai, ez biztosan lassabban megy majd, mintha villával ennél, ami jó, mert így gyorsabban eltelsz. A gyomor ugyanis csak az első falat után tizenöt perccel jelzi az agynak, hogy ételhez jutott.

3. Hordj szűk nadrágokat!

Persze nem az a cél, hogy nevetségesen nézz ki, de egy szűk nadrág fantasztikus ösztönző erővel bír: ha mindig szorít egy picit, folyamatosan eszedbe fogja juttatni, hogy igazából nem lenne szabad annyit enned, amennyit szoktál.


4. Dolgozz a kezeden!

Nincs kedved tanulni vagy dolgozni? A legtöbben ilyenkor önkéntelenül is elindulunk a hűtőszekrény felé. A legjobb elterelő hadművelet: tisztítsd ki a mosdót, vasalj, telefonálj, vagy sminkeld ki magad.
A lényeg: sose legyen üres a kezed!

5. Inkább két alma, mint egy

Egy alma csak étvágyat csinál, kettő vagy három viszont szépen eltelít. A legjobb, ha evés előtt veszed magadhoz az "almadózisodat" így nem nyúlkálsz olyan lelkesen a húsostál felé.

6. Nevelj zsázsát!

A zöld fűszerek sok krómot tartalmaznak. Ez a szabályozza az édesség iránti vágyat és irányítja a zsíranyag cserét. Naponta egy kis marékkal szórj a vajas kenyérre, a kefirbe vagy a salátára. Finom is, hasznos is, és még az ellenálló képességedet is jelentős mértékben növeli.

7. Tarts szünetet!

Étkezések között legalább négy órát várj. Így csak akkor eszel újra, amikor már az előzőt már megemésztette a szervezeted. Nem árt, ha az emésztőrendszered teljes erővel koncentrálhat az új feladatra.

8.Ne merülj el a krimiben!

A tévézés veszélyes. Ha unalmas a műsör, azért, ha pedig túl izgalmas azért. Egy nagyon fordulatos krimi alatt könnyen elveszted a kontrollt és észre, se veszed, nagy izgalmadban mi mindent tömsz magadba.

9. Kezdj citranccsal!

Étkezés előtt vagy közben egyél meg egy citrancsot, vagyis gréfrúitot. Olyan keserű anyagokat tartalmaz, amelyek, csökkentik az étvágyat. Ráadásul sok enzim van bennük, amelyek segítenek a zsírok lebontásában.

10. Moss gyakrabban fogat!

Vagy legalább öblögess szájvízzel. a mentol és  a menta eltüntetik az éhséget.





Ti mivel tartjátok az alakotokat formásan?




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése