2012. június 21., csütörtök

Pocsékul indult a nap?Ne hagyd, hogy úgy is érjen véget!

Ezzel a 7 villámgyakorlattal, pillanatok alatt kihúzhatod magad a rosszkedv örvényéből. Meg fogsz lepődni milyen hatékonyak. 

1. A fenébe, elment a busz!

A dühöngéssel semmire sem mész, ezt te is tudod. Inkább mondd magadnak: nem is számítottam rá, mégis kaptam egy lehetőséget, hogy sétáljak egy jót! Közben gondolj arra, amire a legjobban vársz, aznap - hamar elszáll a rosszkedved.

2. Kötekedett a főnök

Először is vegyél egy mély levegőt. Aztán próbáld profin kezelni a leszúrást. Tekintsd a kifogásait felszólításnak, hogy legközelebb jobban tedd a dolgod. Aztán képzeld magad elé, hogyan áraszt el dicséretekkel. Nem vicc: az álmodozás lelki hatásait gyakran alábecsülik, pedig képes arra, hogy pillanatok alatt jobb hangulatot varázsoljon.

3. Elvesztettem az egyik kedvenc fülbevalómat!

Néhány napig várj, mert lehet, hogy előkerül. Ha nem, fogd az árván maradt darabot, menj el az ékszerészhez, és csináltass belőle egy aranyos kis medált. Ilyen tényleg nem lesz senki másnak.

4. Még mindig idegesít az a veszekedés a barátnőmmel

Írd le egy papírra, amit már régen el akartál mondani neki. Azután gyűrd össze az első verziót, amiben az összes dühöd benne van- nagyon felszabadító érzés. Beszélj meg vele egy találkozót, hogy átdumáljátok a dolgokat.

5. Nagyon leégtem az állásinterjún

Az első kérdésed az legyen: mit tanulhatok az esetből? Kérdezd meg a HR-est, miért utasítottak el. Az ok általában egyáltalán nem olyan rettenetes, viszont sokat tanulhatsz belőle a következő interjúra.

6. Már megint híztam

Bízz a testedben. Engedélyezz neki néhány pluszkilót, mert lehet, hogy így sokkal többet  tud teljesíteni, amitől te is boldogabb leszel.

7. Megállás nélkül bömbölnék szerelmi bánatomban

Hagyj magadnak időt a szomorkodásra. De fontos, hogy jó helyen és jó időben tedd. Rendezd meg szépen a dolgot- például megfelelő zenével. Írj csak saját használatra egy búcsúlevelet, amelyben nemcsak a szép, hanem a kellemetlen emlékeket is feleleveníted - így könnyebben el tudod engedni a fiút.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése