2012. június 18., hétfő

18 tipp a mindennapokra

Szemceruza helyett

A trükk: Erős szemceruza helyett, tegyél inkább sötét szürke szemhéjpúdert az alsó és felső pillák tövébe.

Az eredmény : Elkerülheted, hogy egy csúnya fekete csík legyen a szemed alatt, ami inkább ijesztő lehet, mint esztétikus.




Bébi hajak 

A trükk: A homlokra hulló rakoncátlan bébi hajakat a egyszerűen egy fogkefe segítségével lehet rendbe szedni. Egy kis lakkot fúj a fogkefére ,és ezzel igazítja el a tincseket.

Az eredmény: A haj nem tapad a homlokra és így a frizura sem kelt ápolatlan hatást.


Masszázs a feszes bőrért

A trükk: A kedvenc karcsúsító, bőrfezesítő krémedet kend be  a problémás területekre: a comb és a popsi környékén. Ezeket masszírozó mozdulattal juttatja a bőr alá.

Az eredmény: A masszírozásnak és a krémek hatóanyagainak köszönhetően a bőr feszesebb lesz.






Száraz haj

A trükk: A nagyon száraz hajat csak hetente egyszer kell mosni, ám ez nem jelenti azt, hogy ne kellene napi rendszerességgel ápolni. A megfelelő hajvégápolókkal naponta bekeni, és rendszeresen vágatni pár centit a végéből.

Az eredmény: A hajvégek egészségesek maradnak.

Száraz ajkak ápolása:

A trükk: Egy fogkefével átmasszírozd az ajkait (így fokozza a vérkeringést), majd vazelint tegyél rá, és 20percig ne is mosd meg

Az eredmény: Nincsenek többé száraz ajkak.









Üde arcbőr

A trükk: Reggel két percig meleg vízzel moss arcot, és ez után jöhet a váltott vizes frissítő zuhany. A sápadt színű ajkakat meleg vattapamacsra kent vazelinnel lehet felébreszteni.

Az eredmény Egészséges arcpír és élénkpiros csábos ajkak.

Hétköznapi ragyogás

A trükk: Egy kevés aranyszínű szemhéjpúdert kenj a járomcsontra pirosító helyett.

Az eredmény: Természetes hatású ragyogás!

Szemöldökszedés S.O.S.

A trükk. Ha egy-két szálacska jelenik meg a szemöldök vonalán kívül, és nem szeretnéd, hogy a csipesz miatt kis vörös foltok maradjanak a kihúzott szálak helyén, akkor egy mini borotvával egyszerűen eltüntethető a kilógó szemöldökszőr.

Az eredmény: A bőr nem vörösödik ki, sminkelés előtt mentő ötlet lehet.



Barna szeműeknek

A trükk: A szem belső zugába világos szemhéjport tegyél, a szem külső részét, pedig sötét árnyalattal emeld ki.

Az eredmény Igazi macskaszem- gyönyörű forma és ragyogó tekintet. A belső részen lévő világos szín optikailag nagyobbítja a szemet, sugárzóvá teszi a tekintetet.

Csillogó tekintet

A trükk: Szemhéj külső részét húzz ki fekete színnel, a belső szemzugba, pedig csak egy leheletnyi bézs színű szemhéjpúdert tegyél.

Az eredmény: Ragyogó, de természetes hatású smink.



Gyógynövényes hajápolás

A trükk: Hajmosás után egy kancsóba citromlevet hígíts, és ezzel is mosd át a hajad. Néhány perc után tiszta vízzel még egyszer öblítsd ki. Szőkéknek a citrom kiemeli a hajszínt, barnáknak ugyanez a módszer ecettel ajánlott. Fényt és csillogást kölcsönöz a szőke hajúaknak a kamillás öblítés ,a barna hajúaknak, pedig a zsálya.

Az eredmény: Valóban tündöklő haj!



Szépen kihúzott ajkak

A trükk: Az ajkait először mindig színtelen, illetve bézs színű kontúrceruzával húzd ki, a rúzst csak ezután használd.

Az eredmény: A rúzst így határozottan lehet felvinni az ajkakra, semmi sem lóg ki a vonalon túlra.


Fáradt szemekre

A trükk: Létezik egy gyógynövény, a szemvidító fű, amely éppen e jótékony hatásáról kapta a nevét! Az ebből készített, kihűtött füzetbe mártott vattapamacsot tedd rá 10 percre a szemhéjadra. Ugyan olyan hatásos lehet a fekete tea  vízbe áztatott filter is

Az eredmény: A fáradtság árulkodó jelei, a mély karikák elmúlnak a szemed alól.


Ápolás a göndör tincseknek

A trükk: Mosás után soha ne dörzsöld át erősen a hajad, mert ettől kezelhetetlenné válnak a göndör fürtök. Amikor csak teheted, hagyd  a szabad levegőn megszáradni. Ha hajszárítót használsz, előtte egy kicsi, vízzel hígított zselét vigyél fel a tincsekre és körkefével, alacsony fokozaton, hűvös levegővel szárítsd meg.

Az eredmény. A hosszú göndör haj ápolása kevésbé időigényes és problémás, a frizura viszont gyönyörű lesz.

Trükk a vékony ajkúaknak

A trükk: Annak semmi kell kétségbe esnie, akinek nincsenek telt ajkai. Az alsó ajak belső részét világosabb , fényes rúzzsal elemeld ki, a különböző színeken, pedig másképp törik a fény.

Az eredmény: Optikailag vastagabbnak tűnik a száj.


Fitten és mindig formában

A trükk: Mindennap 30percet szánj rá arra, hogy meg mozgasd a tagjaidat. Ha formába akarsz maradni sportolni kell. Próbál ki többféle irányzatot és így meg tudod. hogy, melyik forma jön be neked. Hetente egyszer 1 órát kocogj a kutyával. Mindkettőtöknek jót fog tenni.

Az eredmény: Formás és fitt alak.









Meleg göndörség

A trükk: Hajszárítóval meleg levegőt fúj a szempilla göndörítőre használat előtt, így még tökéletesebb ívelt pillákat kapsz.

Az eredmény: Ezután a szempillaspirál még jobban kiemeli a pillák ívét.




Nektek milyen praktikáitok vannak?Próbáltátok már valamelyiket ezek közül?




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése