2013. március 28., csütörtök

Tavaszi bőrtisztító kúra


A tavasz a legjobb idő arra, hogy a tél miatt megviselt bőrödet felfrissítsd, és felkészítsd a meleg nyári napokra. A következő tippekkel szinte új bőrbe bújhatsz!

Mi történt télen?

A bőrödet nem érte friss levegő, hiszen folyamatosan meleg ruhákba öltöztél. Megviselte azonban a hideg- meleg levegő hirtelen változása, amikor a szabadból bementél a házba. Ráadásul a fűtés hatására a szoba levegője szárazabb a szokásosnál. Itt az ideje, hogy kényeztesd a bőrödet, hogy újra üde és szép legyen!




Radírozd le az arcodat!

Az elhalt hámsejtektől azért kell megszabadulni, mert alatta a bőröd nem tud lélegezni, ezáltal pattanások alakulhatnak ki. Szerezz be  a bőrtípusodnak megfelelő bőrradírt, vagy készíts magadnak: egy kanál joghurtot keverj össze egy kanál porcukorral. A masszával dörzsöld át a megtisztított bőrt, majd bú vízzel öblítsd le.





Hidratálj!

Radírozás után mindig használj hidratáló krémet, amellyel pótolhatod a bőr vízveszteségét. Már most érdemes odafigyelni arra, hogy reggel és este a megfelelően megtisztított bőrt arcápoló krémmel hidratáld.

Hidratáld a testedet!

A testednek éppúgy szüksége van a hidratálásra, mint az arcodnak. A vezetékes víz klóros, ezért szárítja a bőrünket. Minden zuhanyozás/fürdés után kötelező a testápoló krém használata, hetente egyszer pedig a krém helyett használj testolajat. A bőröd hálás lesz érte!

Arcpakolások a hűtőből!

Ha radírozás után szeretnél plusz energiát adni a bőrödnek, akkor tegyél fel arcpakolást. Kapható egyszeri alkalomra csomagolt pakolás minden bőrtípusra, de segítségedre lehet a házipatika is.

Készíts magadnak pakolást!

Tisztító arcpakolás minden bőrtípusra

Amire szükséged van: kér érett banán, 1 ek. natúr joghurt, 1 tk. méz. Zúzd péppé a banánokat, majd add hozzá a joghurtot és a mézet., és keverd össze. Kend be a masszával az arcodat. Hagyd állni 10-15 percig, majd mosd le - a bőröd friss és ragyogó lesz!



Bőrtápláló pakolás

Keverj össze 2 tojássárgáját, 2 ek. mézet és 3 csepp mandulaolajat. A pakolást kend az arcodra, és 15 percig hagyd megszáradni, majd bő vízzel mosd le.



Ragyogó szemek!




Ha fáradtak a szemeid, vágj le néhány vékony szelet uborkát, és tedd a szemed alá vagy a csukott szemedre. A végeredmény: ragyogó friss szemek!





Jöhet a testedzés?


Nem elég csupán az arcodról gondoskodnod - a tested más területeire is érdemes figyelned tavasszal. A bőrradírozás különösen hasznos, mert simábbá, bársonyosabbá teszi a bőrödet azáltal, hogy eltünteti az elhalt bőrsejteket  Ráadásul a masszírozás a narancsbőr kialakulása ellen is jótékony hatással van. Szerezz be masszírozókesztyűt és testradírt  és hetente kétszer radírozva masszírozd át a combodat és a posidat. Tetszeni fog a végeredmény! Ha nincs pénzed testradírra, akkor önts 3 kanál porcukrot egy pohár joghurtba, és azzal masszírozd magad.


Természetes make-up!

Tavasszal különösen igaz, hogy a kevesebb néha több. Csak természetes hatású, vékony fedésű alapozót használj, és előveheted a pink arcpirosítót, amit ha vékonyan viszel fel a bőrre, egészséges  pirospozsgás színt kap az arcod. Természetes színű szájfényt használj, esetleg kevés szemhéjfestékkel.

Varázsolj gyönyörű hajat!

A tél nem csupán a bőrödet, hanem a hajadat is megviselte, ezért ha hosszú a hajad, akkor egy ápoló kúra csillogóbbá és élettel telibbé teszi majd a tincseidet. Ha futja a zsebpénzedből, akkor vegyél hajpakolást erre a célra. Ha nem akarsz költeni rá, akkor megteszi egy szimpla hajbalzsam is. Mosd meg a hajadat, majd a törölközőszáraz hajra kend fel a hajbalzsamot. Ezután fóliával tekerd körbe a hajadat, majd törölközőből készíts turbánt a fejedre. Így dunsztban lesz a hajad, és a meleg hatására a hajszálak jobban befogadják a hajápoló szérumokat. 20 perc után mosd le a pakolást, és szárítsd meg a hajadat, ami lágyabbá és csillogóbb lesz, mint korábban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése