2012. december 2., vasárnap

13 trükk a feszes fenékért és a szép combokért


Micsoda igazságtalanság! A nő alig veszti el a babahájat, a pubertáskor közepén máris megjelenek a cellulit első jelei. Ez a nőiességünkből adódik: a testünk 12 százaléka több zsírt tárol, mint a férfiaké. A pubertáskor után ugyan nem nő tovább a zsírsejtek száma, de a meglévők sajnos egyre növekednek - akár eredeti méretük százszorosára is! Mivel ehhez hozzájön, hogy a korral a kötőszövet is változik, előbb - utóbb sajnos minden nőnek szembe kell néznie a narancsbőrrel. Ha okosan harcolsz vele, jó esélyed van a feszes formák megőrzésére.



1. Masszírozz úgy, mint a profik!

Egy kis gyúrogatás itt, egy kis nyomkodás ott: ennek semmi értelme. A masszázs akkor, hat, ha módszeres- és rendszeres. Egy profi masszőr előbb bekeni a kezelendő felületet, aztán ökölbe szorítja a kezét, és az ujjcsontokat fel- le mozgatva dolgozza meg a testedet. Utána egy kicsit megcsipkedi a bőrödet az ujjhegyeivel, míg enyhén kipirosodik. A masszázskefe hasonló hatást produkál, és a legjobb, hogy otthon is alkalmazhatod.





2.Hideg - meleg

A celluit elleni harc egyik nagyon egyszerű , naponta végezhető, és igen hatékony formája a váltogatott hideg-meleg vizes zuhany. a reggeli tusolást kezdd meleg vízzel, aztán hirtelen válts hidegre. Ha ezt megismétled néhányszor, a bőr vérellátása felpezsdül. Tökéletes fezesítés!

3. Három dolog, amit inkább ne tégy a bőröd érdekében


  1. Ne fogyj túl gyorsan túl sokat! A drasztikus diéták során szabad gyökök szabadulnak fel, amelyek gyengítik a kötőszövetet. Amikor aztán a zsírsejtek újra feltöltődnek, könnyebben jelennek meg a bőr felszínén.
  2. Ne stresszelj! Amikor idegeskedsz, a tested kortizont választ ki. Ez hosszú távon megváltoztatja az anyagcserét, és a többi zsírszövet kialakulásához vezethet.
  3. Ne fogyasz sok alkoholt! A sok alkohol és a dohányzás negatívan hat az anyagcserére, ami nagyban növeli a narancsbőr kialakulásának esélyét.
4. Sót, de csak mértékkel!

Sok gyógyszertárban (főleg a homeopátiás szereket forgalmazó helyeken) kapható a külföldön, és hazánkban is egyre inkább afféle csodaszerként alkalmazott  Schüssler -só, amely többek között elősegít a kötőszövetek megerősítését. A Schüsser - sókból sokféle létezik, a narancsbőr ellen a szilíciumos a legjobban alkalmazható. Ami a konyhai sót illeti, azzal bánj mértékkel, mert a túl sok só megköti a testben lévő folyadékot.





5. Bűvös szám: a 200

Jártadban - keltedben is sokat tehetsz a narancsbőr ellen. Ha naponta megmászol 200 lépcsőfokot, nagyban erősíted a kötőszövetedet. Ezentúl tehát kerüld a liftet, és a mozgólépcsőn is próbálj meg lépegetni.

6. Egy kis extra segítség

Az étrend kiegészítők segítik a testben a bőrfeszesítő kollagének képződését. Érdeklődj a bioboltokban, a jobb gyógyszertárakban és a drogériákban!





7. Vizet!

A napi legalább másfél liter víz fogyasztása a narancsbőr elleni harcban is nélkülözhetetlen, hiszen ha nincs elég folyadék a szervezetedben, könnyebben kialakul a cellulit. Buborékmentes ásványvizet igyál.




8. Mit egyél, mit ne

Fogyassz sok halat, fehér húst, zsírszegény sajtokat ( a kecske és a juhsajt különösen ajánlott), sok tejterméket és szóját minden mennyiségben. A lazac és a tonhal különösen gazdag a cellulit elleni harcban oly fontos proteinben, ezért ezeket is gyakrabban engedd meg magadnak. 

Nyilván nem lep meg a hír, hogy a szénhidrátban gazdag ételek a cellulitnak is nagy barátai. Fogd vissza a pizza, spagetti és fehér kenyér fogyasztásokat. Ha nem akaródzik odafigyelni a táplálkozásodra, íme egy tény: a skandináv nők, akik sok halat és gyümölcsöt fogyasztanak, jóval ritkában szembesülnek a narancsbőr problémájával, mint a dél-európai, húson és tésztán élő társnőik.


9. A gyümölcsök fontosságáról

Napi egy alma vagy egy pohár narancslé többet tesz a bőr feszességéért, mint gondolnád. A zsíros ételek ugyanis savat termelnek, amelyek károsítják a kötőszövetet, és elősegítik a cellulit kialakulását. A C-vitamin azonban ellenkező  hatást vált ki: egyensúlyban tartja a savháztartást, feszesíti a kötőszövetet. Ha utána még egy kis epret is elmajszolsz, a C-vitaminnak köszönhetően feszes bőröd egészséges rózsás piros szint kapsz.




10.Dupla gondoskodás

Egy kis csodaszer: hat a hason, a fenéken, a karon és a lábon. A felső részen található masszázsgörgők stimulálják a szövet mikrócirkulációját. Ezáltal a tubusban lévő, ginkgót és koffeint tartalmazó karcsúsítózselét gyorsan felszívja a bőröd.




11. Egy gyakorlat a feszes fenékért

A felsőtestedet támaszd a jobb karodra, bal kezedet helyezd a csípődre. Feszítsd meg a tested, és emeld el a csípődet a földtől. Ismételd hússzor , majd végezd el a gyakorlatot a másik oldalon is.


12. Napi 5 perc a vadítóan formás combokért

Ezeket a gyakorlatokat mindennap végezd el - nem kerül többe napi 5 percnél!

Első lépés: Izomerősítés

Szerezz be  asportboltban egy gumiszalagot, és fűzd a két bokádra. feküdj a bal oldaladra  támaszd meg magad az alkarodon, nyomd fel a felsőtested. A jobb lábadt emeld addig, míg a szalag engedi. Ismételd 15x, majd végezd el a másik oldalra is.

Második lépés: Izomnyújtás

Feküdj hasra, a homlokodat fektesd a jobb karodra. Hajlítsd be a bal lábadat, fogd meg bal kézzel, és húzd a fenekedhez. Tartsd 10 mp-ig, aztán válts oldalt. 5x mindkét oldalon.

Harmadik lépés: Újra izomerősítés

Minél többet erősítesz, annál jobb, mert minden gyakorlat növeli az energiafelhasználást, ami fontos, a zsírsejtek égetésében. támaszkodj a falhoz, hajlítsd be a térded 90 fokban, és tartsd így magad 30 mp-ig. Állj fel, rázd le  a lábad, aztán ismételd 5x.

13. Radíroztál már ma?

A rendszeresen radírozott bőrbe jobban beszívódnak a krémek hatóanyagai. Radírozz a tus alatt durva szivaccsal vagy masszázskefével, ez jót tesz a bőr vérellátásának. Ha utána enyhén piros a bőröd, az azt jelenti, hogy megfelelő erővel radíroztál.


2 megjegyzés: