2013. május 2., csütörtök

Tavaszi megújulás! 10 tipp a gyönyörű bőrért

A tested felélte a téli vitamintartalékait. Noha jön a tavasz, mégis fáradtnak érzed magad, ami a bőrödön is meglátszik? Elég egy kis gondoskodás, hogy a bőröd is fellélegezzen a hosszú tél után!





1. Használj arcradírt, hogy az elhalt hámréteget eltávolítsd a bőrödről. A mikroszemcséknek köszönhetően sima lesz a bőröd.








2. Hidratálj! Tisztítsd meg alaposan a bőrödet a szennyeződésektől és a sminktől, ezután pedig kend be hidratáló krémmel.







3. Egyél gyümölcsöt! A téli hónapokban a tested felélte azt a vitamin készletet, amelyet őszig felhalmoztál - a vitaminhiány miatt sokaknál jelentkezik a tavaszi fáradtság. Most belülről is újra kell töltekezned: kezdj el táplálék-kiegészítőt szedni, amely számos vitamint tartalmaz.






4. Irány a friss levegő! Ne ülj otthon, mert egy nagy séta a friss, tavaszi levegőn felfrissíti a vérkeringésedet, és a bőrödre is jó hatással van!

5. Testápolás! Nemcsak az arcodon szárította ki a bőrödet a fűtés miatti száraz levegő. Minden zuhanyzás után hidratáld a bőrödet!





6. Igyál vizet! A bőröd meghálálja, ha belülről is hidratálod: igyál meg minden nap két liter szénsavmentes ásványvizet!






7. Kerüld a füstöt! A füstös, levegőtlen helyeken minél kevesebbet tartózkodj, mert a bőrödnek nem tesz jót. A dohányzás a legkárosabb, a bőrödre (is).

8. Óvatosan a barnulással! A túlzott szoláriumozás az UV-sugárzás miatt öregíti a bőrt - heti egyszer 10 percnél több nem ajánlott. Utána kötelező hidratálni.



9. Izzadj! Sporttal, szaunával vagy infraszaunával: a rendszeres izzadás jót tesz a bőrnek, hiszen a szervezetedben lévő méreganyagoktól így gyorsabban megszabadulhatsz.










10. Nevess! A mosoly, a nevetés nemcsak öltöztet, hanem széppé és vonzóvá is tesz. Nézz magadra: fiatal vagy és egészséges, miért lennél hát rossz kedvű? Mosolyogj, mert nevetéssel a testedben termelődő boldogsághormonok feszessé és ragyogóvá teszik az arcbőrödet!

2 megjegyzés: