2013. április 21., vasárnap

Edd széppé magad!

Az vagy, amit megeszel. Aki helyesen étkezik, szépnek, szexisnek és top fittnek érzi magát. Most megtudhatod a legjobb tippeket...


Ne ess pánikba, ezúttal nem pusztán diétáról van szó! Épp ellenkezőleg  Azt szeretnéd, hogy fittebbnek és szebbnek érezd magad. A megfelelő táplálkozással ugyanis jelentősen hozzájárulhatsz ahhoz, hogy eltűnjenek a fölös kilók, a feneked és a combod szép feszes és szexis maradjon, a hajad fénylő és selymes legyen, a töredező körmeidből pedig, éles karmok váljanak....

És ezzel még koránt sincs vége! A gyümölcsökben és zöldségekben lévő vitaminok és ásványi anyagok már rövid idő múltán gondoskodnak arról, hogy jobban és fittebbnek érezd magad. Ráadásul az egészséges étrenddel megelőzheted a fáradékonyságot és a fejfájást, és mellesleg az egész testedet topformába hozod. Aki jól érzi magát a bőrében, annak automatikusan javul az önbizalma, és csodálatos lesz a kisugárzása. Fogadjunk, hogy ezt a srácok is észreveszik? Láthatod: az egészséges étkezés beindít egy természetes körfogást, amelynek csak előnyei vannak!


Ernyedt kötőszövet

Egy banánból, bogyós gyümölcsökből, zabpehelyből és tejből vagy gyümölcsléből álló kiadós müzli reggelire -  és máris nem jelentenek témát többé a kellemetlen duzzanatok a combodon, a petyhüdt bőr is a múlté!
A B- és C- vitaminból és rostokból álló energia- mix erősíti a kötőszövetben lévő gyenge pontokat, felpörgeti az emésztést, és serkenti a salakanyagok elszállítását. A feszes bőr érdekében ajánlatos zöld színű zöldségeket fogyasztani, leveles spenótot, brokkolit, szójababot és fejes salátát, illetve folsavban és fehérjében dús halat. Mindkét hatóanyag ugyanis erősen hat a bőrsejtek megújulására. Ha bőségesen ellátod a szervezetedet proteinnel (fehérjeagyag), éppen a szöveteidet feszesítheted. Az erekben lévő dugulásokat elkerülendő igyál naponta legalább 2 liter ásványvizet, gyümölcsléfröccsöt, gyógynövény- vagy citromteát. Félóránként egy pohár víz éppen elég, nem szabad egyszerre ledönteni az egészet! További értékes alap a kötőszövetek számára a teljes kiőrlésű lisztből készült termékek, az avokádó, a hüvelyesek, a joghurt és a kecskesajt.

Fénytelen haj vagy száraz fejbőr

A fény a B2-vitaminból érkezik! A b-vitamin komplexben lévő vitamin táplálja a hajhagymákat, így már a gyökerében elfojtja a hajproblémákat. Emellett segít, hogy a fehérjéből a hajszálak számára értékes anyag, keretin készülhessen. Pezsgő B2- forrás az aludttej és az író, a gomba, a leveles zöldfélék (spenót, mángold), a hal és a csirkehús. A korpát is elfelejtheted, ha emellett C-vitaminban (paprika, citrusféléket, spárgát, burgonyát) és szelénben (tengeri halakat, vargányát, kókuszdiót) gazdag ételeket eszel a fejbőröd védelme érdekében.




Szennyezett bőr

Így nincs esély a pattanásoknak (teljes kiőrlésű termékek, gyümölcsök) és a C-vitaminos támogatás elpusztítja a baktériumokat és megfékezi a gyulladásokat. A-vitaminnal (tojássárgája, tej) és cinkkel (rozskenyér, karfiol) serkenthető a gyógyulási folyamat, B6-vitaminnal (banán, burgonya) fékezhető a fagyútermelés  a bromelin nevű enzimnek (pl. ananászban) köszönhetően, pedig kisimul az érintett bőrrész.





Száraz, cserepes ajkak

A hideg, száraz levegő csak részben hibás azért, hogy az ajkak érzékeny bőre olyan hamar és fájdalmasan felrepedezik. Legtöbbször ugyanis az a baj, hogy nincs elég védőfilm az érintett szájnyálkahártyán. Csókolnivalóan puha lesz az ajkad egy C-, A- és E-vitaminból és cinkből álló koktéllal: sok zöldség( paprika, sárgarépa, mángold, fejes saláta, spenót) és még több gyümölcs (mangó, sárgabarack, dinye, kivi) növényi olajok, csírák és egy maroknyi olajos mag (salátába keverve), natúr rizs, hal és kagylók.




Puffadás

Ha gyakran puffad a hasad, segítenek a B-vitaminok. Ezeket megtalálod a joghurtban, az íróban, a savóban, de hasonlóan felszabadító hatása van a zabpehelynek és a korpának is. A csonthájasok, az édeskömény és a cukkini is jótékony hatású  A köményes és ánizsos gyógynövényteák nagyon ízlenek a leterhelt gyomornak. A savanyú, például a cukor nélküli limonádé ó, vagy egy alma ezek mind szép lapossá varázsolják a hasat.



Piros erecskék az arcon

Mi a teendő az arcon lévő halvány foltok, vékony vonalak ellen? Sajtot kell enni! A camembert vagy a parmezán ugyanis sok B1-vitamint tartalmaz, ez pedig nagyon hatásos az ilyen bőrproblémákra. Nagyon fontos, hogy elég C-vitamin (gyümölcssaláta, zöldfélék, saláta) és E-vitamin (csírák, olajos magvak) támogassa a sejtfalak védelmét.

Töredező körmök

Ha a töredező köröm nem a megfelelő ápolás (túl erős reszelés, smirgliszerű reszelő) következménye, akkor az ok A-vitamin- vagy kálcium hiány lehet. Gyönyörű lesz a körmöd a dinnyétől, a sárgabaracktól és a sárgarépás cikória- vagy galambbegysalátától. De aki A-t mond, az mondjon B-t és C-t is... Ezért érdemes odafigyelni az erős vitaminkombinációra, amely B-vitaminból (főként B12-ből, amely a tejben, sajban, halban és csirkehúsban található meg) és kálciumból (tejtermékekben, de van a zellerben, a karalábéban, a póréhagymában és a brokkoliban is) áll. De más ásványok, például vas ( a húson kívül megtalálható a retekben, az uborkában és a gombákban) és a szilícium (banán) is erősítik a köröm szerkezetét. Igazi energiabomba a köröm és a haj számára a biotin. Építs be natúr rizst, teljes kiőrlésű lisztből készült tésztát, egy marék olajos magot, napi egy tojást, vagy sörélesztőt az étrendedbe, és a körmeid újra erősek és egészségesek lesznek.



Kis Nasi-teszt

Két étkezés között szeretnél valamit rágcsálni vagy nassolni? Semmi gond, de légy kicsit válogatós...

 Rejtett veszélyek
 Egészséges alternatíva
 Gumimaci (450kcal/100g
Egy maréknyi természetesen megengedett, ha vigasztalódni akarsz, vagy ha energiára van szükséged a tanuláshoz. de egy zacskóban nagyon sok cukor van!

 Szárított gyümölcs (350-450kcal/100g)
Magvakkal elkeverve serkenti az agyadat, nyugtat stressz esetén, és a rostai még az alakodnak is jót tesznek.

 Tejszínes jégkrém (350-450 kcal)
Az biztos, hogy a csokimáz és a mandulaszelet ropogós, és a krémes jégkrém szétolvad az ember nyelvén, de az egész több mint 300 kalória!
 Vizes jégkrém (70-120 kcal/100g)
Ezzel szemben nagyon is menő a vizes alapú, sok gyümölcsből készült jégkrém, amit élvezettel nyalogathatsz, mert kalóriatartalma a negyede a tejszínesének!
 Hamburger (500-700kcal)
Mi lehet ebben a vékony szelet micsodában.... Rengeteg  zsír és fehér kenyér, amely megterheli az emésztést.
 Szendvics (200-400kcal)
Készíts egy kétemeletes rozskenyérből, sajtból, retekből, uborkából és friss zöldfűszerekből - így a szó szoros értelmében többet kapsz.
 Müzliszelet (450-55 kcal/100g)
El kell ismerjük, tényleg teli van energiával. de a finom magvak sajnos jó adag cukor ragazstja össze.

 Gyümölcsszelet (110-250 kcal)
Csak jó oldala van ezeknek az ízletes, főként szárított gyümölcsből, olajos magvakból, kevés szezámmagból méz hozzáadásával készült szeleteknek.

 Chips (550kcal/100g)
Hopp, itt aztán össze jött pár grammnyi zsír és só! És sajnos az sem mentség, hogy a burgonya egészséges.

Popcorn (350 kcal)
A kedvelt mozicsemegét nyugodt szívvel eheted. Természetesen magában, vaj, só vagy cukor nélkül.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése