2013. január 25., péntek

Tisztába tesszük! A mindennapi ápolóprogram


Mi a szép bőr titka? Természetesen az alapos tisztítás és a gondos ápolás! Most megtanulhatod a legfontosabb lépéseket, és hogy milyen gyakran lehet alkalmazni őket, hogy jól érezd magad a bőrödben, és esélyt se kapjanak a pattanások!

Kiruccanás

Ugorj ki a párnák közül, és be a vízcsap alá! A langyos - hideg váltózuhany gyorsan fitté varázsolja az "elaludt" arcbőrt, és előkészíti a "főmosásra", azaz a tisztításra és az ápolásra. A vérrel jól ellátott, rózsás bőr ugyanis sokkal több hatóanyagot vesz fel.



Húzd csak le!

Vége a stresszes, téli idő miatt kialakult zsíros filmrétegnek vagy a "szürke hályognak" az arcon! A lehúzható maszk eltávolítja az elhalt hámsejteket, a felesleges faggyúréteget, a szennyeződéseket, és hipp-hopp sugárzóan friss megjelenést kölcsönöz. Csak kend fel az arcodra, várd meg, míg megszárad, majd húzd le.- kész is!







Trükkös kendők

A maszk előtt tökéletesen felkészíti a bőrt  a meleg vizes borogatásba áztatott kendő. Felpuhítja a bőrt, így különösen fogékonnyá teszi a maszk hatóanyagaira. Pár csepp éltető narancsvirágolajjal (neroli) felerősítheted a kendő és a borogatás hatását.


"Sztriptíz" következményekkel

Egy teljesen tiszta és praktikus eszköz az orr, az áll és a homlok kis mitesszereinek eltávolítására és a T-zóna csillogása ellen az öntapadó tapasz. A tisztító és gyors hatású gyümölcssavakból nyert speciális formula megköti a mitesszereket és a faggyút. A szennyeződéseket pedig 10-15 perc után egyszerűen lehúzod a tapasszal együtt.
Ez 2-3 naponta jót tesz a bőrödnek.




Szépítő maszkabál

A tisztítómaszkok mélyen behatolnak a bőrbe. Segítenek megelőzni a pattanásokat, a nedvességhiányt vagy a T-zóna faggyútúltengését. Ha otthon szeretnél készíteni egy ilyen maszkot: 3ek. gyógyföld, meleg víz és 3csepp teafaolaj - az egészet keverd pépesre. Száraz bőrre: 3ek. joghurtot keverj el 2tk. mézzel és 1 tk. búzacsíraolajjal. Mindkettőt 15 percre kend fel az arcodra!



Tejszínhab

...vagy tisztítófolyadék? Ha habzózseléket alaposan bemasszírozod a bőrödbe, elsősorban a szennyezett bőrt tisztítják meg alaposan. A tejek a feszülésre, hajlamos bőrre valók, és persze minden bőrtípusra az esti smink eltávolításhoz.





Leitatni

... és nem dörzsölni az arcot mosakodás után! Különben nagyon "megsértődik" az érzékeny bőr, a zsíros, pedig még több faggyút kezd el termelni. Tipp: a pattanásokat inkább zsebkendővel nyomd ki, mint frottírkendővel, így nem terjednek el a baktériumok!





Friss befejezés

Ki mondta, hogy felesleges? A tisztító tonikok és arc vizel minden bőrtípus számára fontosak, mert eltávolítják a feloldott hámsejteket és a bőrön maradt koszt, összehúzzák a pórusokat, és segítik újra felépíteni a bőr természetes védő savköpenyét - emellett nagyon finom, friss érzést adnak az arcnak.




Dörzsidörzsi

Az intenzív tisztítás nem lesz "súrlódásmentes", hiszen ha meg akarunk szabadulni a makacs sminkmaradványoktól, szennyeződésektől, káros környezeti hatásoktól és száraz hámsejtektől, akkor le kell radírozni az arcot. Vigyázat: száraz, érzékeny vagy gyulladt bőrre nem szabad bőrradírt kenni!


Ereszd ki a gőzt!

Az eltömődött pórusok és a makacs pattanások legfőbb ellensége: önts egy tálba forró kamilla- vagy zsályateát, boríts a fejedre egy törölközőt, és inhalálj a gőzölgő tál felett pár percig! Ez enyhíti a gyulladásokat, megnyitja a pórusokat, felpuhítja a pattanásokat, és előkészíti őket a gyengéd eltávolításra. Így szabadulhatsz meg legjobban az "érett" (nem megrekedt) pattanásoktól: tekerj kozmetikai kendőt a két mutatóujjad, köré feszítsd meg kicsit a bőrt, és óvatosan emeld ki alulról felfelé irányuló mozdulattal a pattanást (ne gyömöszöld, ne nyomkodd!!)



Ti hogyan ápoljátok az arcotokat?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése