2013. január 10., csütörtök

21 fogadalom amit játszva betarthatsz!

2013 már a múlté, minden, ami akkor volt az már történelem. Itt az újrakezdés ideje: kijavíthatod a hibáidat, a tévedéseidet, megváltoztathatod a rossz tulajdonságaidat! Miért ne kezdhetnél mindent tiszta lappal? 

Az embere többsége komoly fogadalmakkal indul neki az új esztendőnek. Ilyenkor képzeletbeli listát készítünk arról, mik a céljaink, mit szeretnénk megvalósítani vagy megváltoztatni. Ez mind szép és jó így, de csak akkor, ha nem vagy túl szigorú magadhoz. Tégy fogadalmakat, de ne értelmezd őket parancsoknak! Élj őszintén a szíved szerint, és meglátod, egykettőre rendeződnek majd a soraid!
 

1. Átrendezem a szobámat

Nagyszerű ötlet! Kezdd az évet új környezetben, amelyben a kreativitásod is új erőre kap! Nem kell nagy változtatás ahhoz, hogy feldobd  a szobádat, néha elég egy apró dísz, egy-egy virág vagy egy új szín a falra!

2. Beiratkozom egy táncsuliba

Minden terv jó, amely tanulással jár! A táncsuliban nemcsak a salsa, a hastánc vagy a keringő lépéseit sajátíthatod el, de új barátságokat is köthetsz!

3. Nem pletykálok szórakozásból

Ha eddig szokásotok volt a barátnőiddel kidumálni mások lelki ügyeit, anélkül, hogy bárki megkért volna rá benneteket, akkor bizony tényleg itt az idő, hogy szakíts ezzel a 'hagyománnyal". Nem szép, és te sem örülsz, ha pletyka célpontjává válasz!

4.Megtanulok csókolózni!

Sokan ilyenkor kezdenek el játszadozni a gondolattal: mi lenne, ha megtörténne az első csók? Persze nem mindegy, kivel, mikor és milyen körülmények között. De ha már annyira vágysz rá, íme néhány alapszabály!

Csóktabuk:

Soha: Rágóval, nyitott szemmel, túl sok rúzzsal és kellemetlen szájszaggal!

Mindig: Simogatással, kisebb szünetekkel és finom szájjal!

5. Rendszeresen sportolok!

Még szép! Nem hanyagolhatod el a testmozgást! Nemcsak azért, mert így tudatosan megdolgozol azért, hogy jó alakod legyen, hanem azért is, mert így lelkileg is kiegyensúlyozottabb leszel!

6.Hetente egyszer barátnő napot tartok

Néha sokkal többet jelenhet egy kiadós délutáni beszélgetés vagy egy közös program (pl: mozi, színház, kirándulás) kettesben a barátnőddel, mintha sülve-főve együtt lennétek. Nem vagytok összenőve, de figyelnetek kell egymásra!

7. Fiúk miatt nem szomorkodom

Remek ötlet! Miért is szomorkodnál? 
1. Még rengeteg időd van megtalálni az igazit, aki meg is érdemel téged.
2. Ebben a korban meg a fiúk sem tudják, mit akarnak. Nem csoda, ha fejtörést okoznak neked, de pont emiatt ne keseredj el! Eljön majd a te időd!

8. Nem veszekszem a tesóimmal

Szép célkitűzés, bár legyünk őszinték: egy kis testvéri vita nem ért néha. Tisztázni kell az erőviszonyokat, és azt, hogy ki meddig mehet el. Úgyhogy néha nem árt, ha konfrontálódsz a testvéreiddel, de a komoly veszekedést tényleg kerüljétek.

9. Naplót írok

Gratulálunk ehhez az elhatározáshoz! Hiszen abban a korban vagy, amikor rengeteg izgalmas, új élményben lehet részed. Kár lenne elmenni ezek mellett!

10. Nem hagyom magam kihasználni!

Ha úgy érzed, eddig a nyuszi szerepet játszottad, de kitörnél belőle, rajta! Ne hagyd, hogy a haverjaid mondják meg, mikor mit tegyél az, aki alkalmazkodik hozzájuk!

11. Új styling

Ha kedvet kaptál hozzá, próbálj ki egy új frizurát, vagy változtass valami apróságot a külsődön! Így legalább megtudod mi áll jó neked, és milyen irányban érdemes próbálkoznod, ha teljesen meg akarod újítani az öltözködési stílusodat.

12. Találok egy új, szórakoztató hobbit magamnak!

Nagyon helyes! Így ugyanis eggyel gyarapszik a képességeid száma! Ha szeretsz rajzolni és jó a kézügyességed  próbálj ki valami új technikát! Ez a kreatív energiádat is a felszínre hozza majd!

13. Odafigyelek arra, hogy mit eszem

Ezt jól teszed. Kerüld az olajos, zsíros kajákat egyél sok zöldség- és gyümölcsfélét, és általában próbálj meg kiegyensúlyozottan táplálkozni. Biztosan azt gondolod, ez már lejárt lemez. De hidd el, tudatosan figyelned kell a helye táplálkozásra, a rossz szokásokat később nagyon nehéz lesz levetkőzni!

14. Türelmes leszek a szüleimmel

Kinek ne gyűlt volna meg a baja a családjával tinikorában? El kell fogadnod, hogy a szüleidnek a legnehezebb megfelelned, mert ők mindig maximalisták lesznek veled szemben. Inkább légy türelmes és hálás! Mindig köszönd meg, ha segítettek neked!

15. Jót teszek az emberekkel

Nem is tudod, milyen egyszerű jót tenni. Ha van néhány megunt ruhadarabod vagy könyved, vidd el egy segélyszervezethez, akik gyűjtőakciót szerveznek éppen. Láthatatlanul segíteni hihetetlen jó érzés!

16.A zsebpénzemből félreteszek valamennyit

Ha eddig anyagi gondjaid voltak nyáron, akkor itt az ideje, hogy változtass a pénzügyeiden! Ha minden hónapban félreteszel valamennyit, akkor nyárig szép kis summa gyűlhet össze, és máris megoldottad a vakációd finanszírozását!

17. Megszeretem a matekot!

Hűűűű... Ez merész fogadalom, de ha úgy érzed, rád fér egy kis szorgalom a tanulásban, akkor tartsd magad hozzá! Ha meg sem próbálod, örök szenvedés lesz a  suli. De ha változtatsz a hozzáállásodon, rájössz, hogy a tanulás megmutatja, mi érdekel a világból, javítja a problémamegoldó-készségedet, és önbizalmat is ad. Akkor meg mire vársz?

18. Nyitott leszek olyanok felé is, akik eddig nem érdekeltek

Honnan tudod, hogy valaki jó fej vagy nem, ha nem is adsz alkalmat rá, hogy megismerjétek egymást? Szóval bújj ki a nagyképű csajszi jelmezéből, és ismerkedj, légy nyitott a többiek felé!

19. Kibékülök azokkal, akikkel összevesztem

Amíg düh és sértettség bujkál a szívedben, nem leszel őszinte, és igazán boldog sem. Vedd sorra, kikkel vesztél össze, kik azok, akikkel lenne mit tisztáznotok. Egy beszélgetéssel elkezdheted a békülést, és hidd el, egykettőre megszűnik a nyomasztó érzés, amelyet a harag táplál.

20. Ha ő nem lép, majd én bátor leszek.

Ha egyértelmű  hogy az a srác kinézett magának, de mégsem lép, nyugodtan kezdeményezz te. Bele is őszülhetnél, ha rajta múlna... Szóval önts tiszta vizet a pohárba, és állj a sarkadra!

21. Soha nem gondolkodom többé a pesszimistán!

Közhelynek tűnhet, de hidd el, a pozitív gondolkodás a boldog élet titka! A pesszimisták addig mondogatják, hogy "úgysem" sikerülhet, míg végül elhiszik, hogy született lúzerek. Az optimisták viszont a lehetőségekre összpontosítanak, s így minden nehéz helyzetből találnak kiutat! Te melyik csoportba szeretnél tartozni?



Ti mit fogadtatok meg 2013-ra?


    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése