2012. július 23., hétfő

Itt a tea idő!

Egyszerűen elkészíthető italok, amely még egészséges is! Most pár teát mutatok be.


Gyümölcsteák:

Biztosan találsz olyat, ami megfelel az ízlésednek! A gyümölcsdarabokból, aromás levelekből, virágokból készült keverékek elsősorban a szomjadat oltják. Természetesen nagyon egészséges, mert sok vitamint tartalmaz. Forrásban lévő vízzel öntsd le , és hagyd sokáig (8-20perc) állni.

Borsmentatea:

Mindig legyen a kezed ügyében ez a mindenre gyógyírt nyújtó szer! Segít többek között a gyomorbántalmakon, a görcsökön (menstruációs panaszokon) a puffadáson, a fejfájáson és a megfázáson. A benne lévő mentol fel is frissít, ha például tanulnod kell.




Rooibostea:

Micsoda szerencse, hogy létezik ez a tea! A dél-afrikai cserje szárított levelei ugyanis hamar visszahozzák az életkedvet. Ráadásul felpörgeti az anyagcserét, és erősíti az immunrendszert.  Hidegen kortyolgatva gyomorégés ellen hatásos. Még finomabb a karamellás és a vaníliás változat!


Matétea:

A dél-amerikai cserje levele tökéletes, ha meg akarsz szabadulni pár kilótól: csillapítja az éhséget és salaktalanít. Elég sok koffeinhez hasonló anyagot tartalma, így jóval könnyebben fogsz  tanulni tőle. De nem szabad többet inni belőle napi 3 csészénél, mert megbolondíthatja a vérkeringésedet! A zöld teához hasonlóan kell elkészíteni, azaz érdemes kicsit hűlni hagyni, a forralt vizet, és csak utána ráönteni a fűre.





Jázmintea:

Nagyon finom, illatos teaélmény: a jázminvirágokkal kevert zöld vagy fekete tea romantikussá, álmodozóvá tesz.




Puer Tea:

Kicsit furcsa az íze, távol áll a fekete vagy a gyümölcsteáétól, de nagyon hasznos innivaló: erősíti a vérkeringést, méregteleníti a testet, és a matéteához hasonlóan formában tartja az alakot.

Zsályatea:

napi 1-3 csésze (többet nem szabad!) , és nem fogsz megizzadni! Az izzadságcsökkentő ital emellett megfázásra és torokfájásra is jó.








Kamillatea:

Maga a nyugalom, ha fáj a gyomrod az idegesétől, vagy a nátha miatt eldugult az orrod. A kamilla enyhíti az émelygést, oldja a görcsöket, csillapítja a gyulladásokat, és a hurutoldó. Napi fél liternél több viszont vízhajtó hatású is, úgy hogy csak óvatosan!

Gyömbértea: 

Olyan, mint egy belső melegítő! Ha rosszul vagy autózás vagy repülés közben, akkor is ilyet igyál. Erősíti a gyomrot, gyorsítja és javítja az emésztést.

Hársfavirág tea:

Megizzaszt, ezért védd olyan jól a megfázástól és az influenzás rohamoktól.




Édeskömény tea:

Különösen jó felfúvódás esetén.


Hibiszkusz tea:

Felfrissít, ha kimerült vagy. Élénkpiros színe miatt szívesen keverik gyümölcsteákba.







Csipkebogyó tea:

Igazi C-vitamin bomba: ha sokat iszol belőle, remekül állod a vírusok támadását. Langyos vízzel öntsd le a bogyókat, és ha már megszíneződik, akkor öntsd fel kevés forralt és melegre hűtött vízzel, különben kiforralod belőle a C-vitamint.





Ti milyen teát szoktatok inni? Esetleg ezek közül próbáltátok már valamelyiket?

3 megjegyzés: