2012. július 29., vasárnap

Egyél és szépülj!

A szépség belülről fakad. Tehát nem mindegy, hogy mit eszünk, hiszen vannak ételek, amelyek kívül-belül egyaránt megszépítenek minket!

Káposzta:

A közhiedelem szerint a káposzta puffaszt, ugyanakkor kitűnő orvosság a gyomor- és bélrendszeri panaszokra egyaránt, mert erős a gyulladáscsökkentő hatása! Egyél bátran ebédre, vacsorára.







Bab:

Noha a rossz nyelvek szerint a bab meglevegőzteti a gyomrot, ezért ritkában kell enni, valójában azonban fokozza a veseműködést, és vízhajtó hatású. Így szintén közvetve hat az anyagcserére, ez pedig a bőrödre!Egyél tehát bátran babot, akár levesnek, főzeléknek vagy salátának.




Ananász:

Fogyizók, figyelem!
Az ananász zsírégető hatását már az orvostudomány is elismerte. Ha lehet, akkor ne konzervbe, hanem igazi ananászt egyél, amely gyorsítja az elfogyasztott fehérje lebontását is!

Barack:

Bár a téli időszakban csak kompótként ehetjük, de még itt a szezonja.Erősíti az immunredszert, , rostjainak köszönhetően javítja az emésztést. Anyagcserezavarokkal küzdőknek azoknak kitűnő.
Plusz: oldja a stresszes hangulatot!


Zöldsaláta:

A zöldsaláta bármilyen ételhez megeheted köretként, hiszen rengeteg vitamint tartalmaz! A vitaminok pedig ragyogóvá teszik a tekinteted, a hajad, a bőröd és kisugárzásod egyaránt!

Alma:

Ez a finom gyümölcs béltisztító hatású, tehát közvetve a bőrödet is szépíti, emellett csökkenti a vérnyomást, és erősíti az immunrendszert! Ez utóbbi azért lehetséges, mert az immunrendszerünk 80%-a a bélrendszerbe található, amelyekre jótékony hatással van bármilyen alma. Ha pedig még ez sem elég érv az alma mellett, íme még egy: segít a fogínysorvadás megelőzésében!


Miért nem Mindegy?

Az egészségtelen táplálkozás miatt a bélrendszerünkben salakanyagok rakódhatnak le, amelyekben a baktériumok, gombák könnyebben megélnek. Ahhoz, hogy a bélrendszered egészséges maradjon, helyesen kell táplálkozni, és akkor belülről is szépítheted meg magad. Hiszen a belső tisztaság kihat a bőrödre, a hajadra, körmödre, a közérzetedre, az egész életedre! Ezért olyan fontos, hogy ne csak csokival, csipszel és gyorséttermi ételekkel tömköd magad! Hiszen a szervezeted évekkel később benyújthatja a számlát!

Ha csak teheted, egyél minél több nyers zöldséget, mert nyersen tartalmazzák a legtöbb nyomelemet, ásványi anyagot és vitamint! A zöldségek és gyümölcsök a bennük lévő festékanyagnak köszönhetően képesek arra, hogy felvegyék a nap energiáját. Ez az érték, az ún, biofonsugárzás szinte mérhető a friss zöldségeknél, ezért fontos, hogy minél többet együnk belőlük!





Tej,sajt, tonhal:

Hatóanyagaik révén elősegítik a bőr regenerálódását, és hidratálják is a bőrt. Kollagénképzők, ami azért fontos, mert a kollagén ad tartást, teltséget, rugalmasságot a bőrnek.



Fokhagyma:

Ez az a zöldség, amit gyakran azért nem eszünk meg, mert azt gondoljuk, hogy kellemetlen leheletet okoz. Ez igaz, de e mellett az apró rossz mellett csak a jó tulajdonságai vannak a fokhagymának, amit akár nyersen is bátran fogyaszthatsz! a fokhagyma segíti a bélműködést, és csökkenti a magas vérnyomást.

Paprika:

Ha vacakol a vérkeringésed, akkor könnyen jégcsappá válik a kezed, a lábad és az orrod. (télen) A paprika viszont segíti a keringést, és erősíti a szívet, magas vitamintartalma miatt pedig szinte minden testrészedre jótékonyan hat.



Burgonya:

Sok benne a keményítő, ezért napi rendszeres fogyasztása nem ajánlott, de ha heti 1-2 alkalommal eszünk krumplit, akkor gyógyerővel bír. Csökkenti a gyomorsavat, illetve a gyomorfekély kialakulásának esélyét, de ennél még fontosabb a gyulladáscsökkentő hatása. Ha ezért eszük, akkora a legjobb nyersen!

Cékla:

Akiknek szürke karikák jelentkeznek a szemük alatt, feltétlenül egyenek minél több céklát, főleg a téli időszakban. A céklában sok a vas, márpedig a szürke karikákért a vashiány a felelős. Ezt a zöldséget általában megfőzik, de te próbáld ki nyersen is, lereszelve- sokkal hatásosabb és egészségesebb! Hiszen így a vitaminok benne maradnak a céklában!




Szőlő:

Amíg kapni lehet, addig szinte kötelező szőlőt enni! Ennek a fürtős gyümölcsnek a magja a leghatékonyabb ellenfele a bőr idő előtti öregedésének. A ráncok ellen is kitűnő, mert szabályozza a sejtek vérellátását. Emellett tisztító hatása miatt felfrissít és méregtelenít is. Akár mindennap délelőtt és uzsonnára válaszd a szőlőt!


Narancs:

Egy darab narancsban olyan sok a C- vitamin, hogy azzal egy felnőtt egy egész napi C- vitamin szükségletét megoldja, és ezáltal erősíti az immunrendszerét. A narancs hája és húsa közt található fehér részt általában nem eszük meg, holott ennek a hatóanyagai csökkentik a vérnyomást és a koleszterinszintet. A narancs is szinte kötelező, hiszen extra mennyiségű kalciumot tartalmaz! Nyugtató hatású!


Szilva:

Azok a lányok, akik már most félnek az öregedéstől és a ráncosodástól, egyenek sok szilvát! Ez a gyümölcs védi a sejteket az idő előtti öregedéstől, emellett kitűnő gyógyír a rossz emésztésre, védelmezi a szívünket és az immunrendszerünket!



Paradicsom:

Ne engedd, hogy a stressz kiüljön az arcodra, inkább egyél paradicsomot! Ha nyugtalan vagy és nyűgös, akkor elő a paradicsommal, amely nyugtató hatású. Emellett kiugróan magas a vitamintartalma, és sok benne az ún. keratin, amelynek köszönhetően bőrünk könnyebben barnul le, és hatásosabban védekezik a káros sugarak ellen.


Tök:

Ha szép bőrre vágysz, akkor egyél minél több tököt! Ebben a finom zöldségben nagyon sok az A-vitamin, ezért igazi bőrvédő! Ha nem szereted a tökfőzeléket, akkor próbáld ki a rántott tököt.

Ti melyiket szeretitek?Milyen rendszerességgel esztek zöldséget vagy gyümölcsöket?


2 megjegyzés:

  1. na most enged kommentelni :)
    szuper lett az új fejléc! :D
    a szilvát nagyon szeretem :DD

    VálaszTörlés
  2. Köszi szépen! Én a narancsot szeretem :D

    VálaszTörlés