2012. november 15., csütörtök

Boldogság tréning rossz hangulat ellen!

Keep smiling! Micsoda képtelen ötlet! Nem könnyű mosolyogni a hideg télben, és különben is: muszáj mindenkinek abba a sorba beállni, ahol szürke, unott arcok, még szürkébb és még unottabb arcokkal, élettelenül róják az élet útját. Ne hagyd, hogy még jobban lelombozzanak, dobd fel a hangulatod, nevess! Ha nem tudod, hogyan derítsd magad és barátaidat jobb kedvre, kövesd a tanácsokat.

Hogy fogjunk hozzá?

Ha igazán elszánt vagy, akkor könnyen lerázod magadról a téli nyomott hangulatot. Tartsd szem előtt az ókori görögök mondását: ép testben, ép lélek! Tegyél mindkettőért! A sport és a mozgás ellazítja a testet és lelket, oldja a stresszt. Amint lerázzuk magunkról a negatív energiákat, máris feltupírozhatjuk hangulatunkat, ápolhatjuk lelkünket! Ilyenkor még komolyabban kell venni a szentbeszédet: sportolj! és két- három alkalom után sokkal jobban érzed majd magad a bőrödben!

Lustaságból jeles!

Ha nehezen veszed rá magad a komoly edzésekre, válaszd egyszerűbb módját a mozgásnak: mellőzd a liftet
és sétálj fel akár az ötödik emeletre is, vagy szállj le egy megállóval előbb a buszról, még ha hideg is van! Fűzd meg a barátodat vagy a barátnődet, hogy mozduljatok ki együtt a közeli parkba egy rövid sétára! Ha szerencsésebb vagy, egy szépen befagyott tóhoz vagy erdőhöz is elsétálhatsz. A téli sport is megteszi a magáét, sőt! Korizás közben könnyű ismerkedni. Hiába csetlesz-botlasz a jeges pályán, biztosan akad majd, aki felsegít, vagy megtanít az alapokra. Profiknak ajánlott a jégfogócska, ám nehogy azzal buktasd le magad, hogy állandóan a választottad után siklasz..

Diéta függőben?

Ha kimozgattad magad, akkor nem kell rossz érzéssel a csoki és sütemények felé kacsingatnod. Neked még diétán sem kell törnöd a fejed, ha rendszeresen, de legalább hetente kétszer eljársz mozogni. Ha már most kialakítod magadban a heti tervet, akkor később sem lesz gond a kilókkal és az arányos alkattal. Túlzásba esni azonban nem szabad. Jobb, ha az arany középutat választod: úgyis kimentek a divatból a szöcskelábú csajok.

Együtt egymásért!

Ha rád tör a téli depressziós hangulat, akkor ne maradj egyedül! A társaságban eltöltött idő azért hasznosabb, mert a megértő baráti környezet, a sok nevetés elfeledteti a zűröket. Rendezz kakaópartit! Hívd meg a barátaidat, fiúkat- lányokat vegyesen, főzz igazi holland kakaóból forró italt, rakj rá tejszínhabot, és játsszatok! Azért jusson eszedbe, nem mindig az üvegezés a legviccesebb! Activity közben sokkal több tulajdonságát ismerheted meg a barátaidnak, és persze a srácoknak is.


Légy kiegyensúlyozott!

Hihetetlen, de a tudomány már bebizonyította, hogy a takarítás is jókedvre deríti az embert. Ha rend van kívül, hamar helyre áll a rend belül is. Tegyél be egy pörgős zenét, és tánc helyett takaríts rá - persze közben énekelhetsz is! Rendezd kicsit át a környezeted, vegyél egy színes díszpárnát vagy új ágytakarót, tegyél egy szál virágot a vázádba, és gyújts gyertyát vagy füstülőt! Kérd meg a családod, hogy ne zavarjanak, mert pihenni szeretnél, és irány a fürdőkád! Habos - olajos fürdő, utána finom krémekkel kényeztesd a bőröd, és tekerd magad puha fürdőlepedőbe. Tömény romantika pasi nélkül! Elő egy jó könyvet, a barátod szerelmes leveleit vagy egy keresztrejtvényt. Tévé, mobiltelefon szigorúan tilos! Halk zene még mehet, de egy sármos akcióhős, a barátok SMS-ei bezavarnak a képbe. Legyen ez a néhány óra a tiéd. ha hamar végzel a leckével, akkor próbálj meg korán lefeküdni. Add át a receptet, hiszen adni jó!


Küldj egy mosolyt!

Nem igaz, hogy télen nem lehet napfürdőzni, az ereje és hatása így sem csekély. Ülj ki suli után egy padra, vagy otthon a kertbe, az erkélyre, majd csukd be a szemed, és tartsd az arcodat a nap felé. Élvezd, ahogy a nap sugarai felmelegítik a bőrödet, és közben gondolj arra, hogy az arcod most megtisztul minden kosztól, gondtól, és újra feltöltődik energiával! Néha olyan erős ilyenkor a napsütés, hogy láthatóvá válhatnak a szeplőid - ami nem is baj, azt mondják: szexi.


Trükk egy vidám napért


Van egy tuti módszer arra, hogy jól kezdődjön a nap. Kelj fel öt perccel korábban, és vonulj be a fürdőbe, a tükör elé! Húzd szélesre a szád, mintha mosolyognál. Ugye milyen idétlen, ha nincs mögötte érzés? Hát ne hagyd magad! Nevess magadon, nevess egy nagyot! Korán reggel az ember úgyis teljesen gyűrött, nevetnivaló akad bőven. Egy perc után se hagyd abba! Vedd észre, hogy ilyen egy belevaló csajszi! Ne feledd kepp smiling.


2 megjegyzés:

  1. Hát nem tudom honnan tanultam, de néha mikor sétálok az utcán és mosolygok, látom az emberek arcán az értetlenséget - hát ez meg minek örül!? :D de én imádom összezavarni az embereket pláne hétfőn :) szóval keep rocking and keep smileing :)

    VálaszTörlés
  2. Érdekesnek tűnhetsz akkor :D Nem tudnék mosolyogva sétálni, max ha vmi viccesre gondolok

    VálaszTörlés